E-learning De Anticonceptiepil

anticonceptieorale anticonceptiehormonale anticonceptieAnticonceptiepil

In Nederland is de anticonceptiepil nog steeds de meest gebruikte anticonceptiemethode. Vaak is het ook de eerste methode die wordt voorgeschreven als vrouwen starten met anticonceptie. Er zijn veel verschillende soorten anticonceptiepillen beschikbaar, maar hoe weet je nu welke pil het beste past bij welke vrouw? Wat is de werking van de anticonceptiepil? Wat is belangrijk tijdens de anamnese? Welke punten bespreek je tijdens het counselingsgesprek? Welke alternatieven zijn er beschikbaar?

30
1.5 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 30

Beroepen

Verloskundigen
14 Nov 2022
13 Nov 2025
1.5 Punten
KNOV

Doelen

Tijdens deze e-learning leer je:

De werking van de menstruele cyclus koppelen aan de werking van de anticonceptiepillen.
Welke soorten anticonceptiepillen er zijn.
Wat maakt dat je bij je cliënt voor een bepaalde pil kiest op basis van anamnese en/of klachten zodat je haar hierover kan counselen.
Wat de contra-indicaties en bijwerkingen zijn van de anticonceptiepil.
De voor- en nadelen van de stopweek.
Het beleid bij een vergeten pil.
Hoe je de anticonceptiepil voorschrijft.
De anticonceptiepil positioneren ten opzichte van andere anticonceptiemethoden.
Omschrijving

Wat kan ik verwachten?

Deze e-learning is ontwikkeld in samenwerking met zorgprofessionals om antwoord te geven op alle veelvoorkomende vragen als het gaat om de anticonceptiepil. Hierbij is de NHG–Standaard Anticonceptie 2020 het uitgangspunt. Zowel de pillen met oestrogeen en progesteron als de pil met alleen progesteron worden behandeld.

Opzet

De e-learning start met een korte opfrissing van de menstruele cyclus. Daarna komen de verschillende typen pillen met hun werking, bijwerkingen en (contra-)indicaties aan bod. Daarnaast worden de anamnese, bepaalde beleidsvraagstukken en het voorschrijven van de pil behandeld. De e-learning wordt afgesloten met een eindtoets. 

Titus Health Care