Deze cursus is verlopen

Sandwichcursus WDH Hoogeveen/Meppel

chronische zorgchronische ziektehuisartsenpraktijkpalliatieve zorg

De jubileumeditie van de 2-daagse chronische zorg in Dalfsen is nog maar net verwerkt of de Sandwichcursus van de WDH Hoogeveen en Meppel staat alweer voor de deur. We hebben een programma samengesteld met het idee dat jullie die dag met veel plezier gaan beleven! Hoe fijn is het als je dat plezier ook op je werk hebt en dat je elke keer weer huppelend naar je werk kan gaan. Het blijkt dat slechts 14% van de Nederlanders bevlogen aan het werk is. Aan levenslust buiten het werk geen gebrek, aan werklust des te meer. Hoe zonde!

150
6 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 150

Beroepen

Apothekersassistent
6 Punten
KABIZ
Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Contactlens specialist
6 Punten
KABIZ
Doktersassistent
6 Punten
KABIZ
Farmaceutisch Consulent
6 Punten
KABIZ
Omschrijving

Aukje Nauta, psycholoog, spreker, schrijver en hoogleraar organisatiepsychologie aan de Universiteit Leiden laat ons gedurende de ochtend zien dat de diepere oorzaak van gebrek aan werkenergie te maken heeft met doen alsof. Ze geeft praktische tips om elke dag ‘huppelend’ naar het werk te kunnen gaan.


Na de lunch is het tijd om keuzes te maken. Er staan 3 mogelijkheden op het menu. Alle drie zijn ze geschikt voor iedereen in de praktijk.

  • ACP: Hennita Schoonheim, projectleider van ACP Drenthe neemt je mee in de wereld van Voorbereiding Laatste Levensfase. Doel is de zorg voor ouderen, palliatieve en chronisch zieke patiënten in Drenthe te verbeteren en inwoners te bewegen zélf de regie te nemen op de voorbereiding van hun laatste levensfase. Zie ook www.acpdrenthe.nl.
  • Infectieziekten: Kasper Wilting en Sander van Assen, infectiologen Treant vertellen over het nieuwe Treant Infectiecentrum. Na een uiteenzetting over allergie delabeling
  • wordt het brein aan het werk gezet met een tropen-quiz. Dit laatste past nog eens extra bij de deelnemers die zich met reisadvisering bezighouden.
  • Slaaphygiëne: Aanpak van slapeloosheid in de eerste lijn door Annet Valster en Marieke Gritter, slaapoefentherapeuten. In de huisartsenpraktijk kan je naast medicatie verstrekken en verwijzen naar een slaapkliniek nog meer doen. Daarvoor heb je wel kennis nodig over de onderliggende oorzaken van verschillende slaapproblemen. Het wordt daarmee duidelijk welke adviezen en informatie je aan jouw patiënt kan geven en wanneer je kan doorverwijzen naar een 1e of 2e
  • lijns-behandeling.

Het laatste deel van de middag brengt ons weer bij elkaar om geconfronteerd te worden met het fenomeen mantelzorger als zeikwijf. Pauline Redlich, naast spreekster en theatermaakster ook mantelzorgmoeder van een zoon met ADHD, ASS en een laag IQ, houdt door middel van (pijnlijk) eerlijke verhalen, anekdotes, tips, tricks, humor en een flinke dosis zelfspot mantelzorgers een spiegel voor. Ze vertelt naasten hoe ze van ongevraagd advies een prachtige uitnodigende vraag kunnen maken, helpt mee aan het versterken van de zorgdriehoek én legt (zorg)professionals uit hoe het komt dat zij zichzelf als mantelzorger vaak een zeikwijf voelt.

We nodigen je uit om jouw kans te vergroten na deze dag huppelend naar je werk te gaan!

Voor wie?

Voor alle medewerkers van de huisartsenpraktijken in omgeving Hoogeveen en Meppel.

Dokter Drenthe

Dokter Drenthe is de regio-organisatie voor Drentse huisartsen, voorheen bekend als Huisartsenzorg Drenthe (HZD). We zijn de overkoepelende en ondersteunende organisatie voor de Centrale Huisartsendienst Drenthe (CHD: 4 spoedposten), de ketenzorg en de dagpraktijken. Met 150 collega's werken we samen om de huisartsenzorg in Drenthe 24/7 te organiseren.
scholing@dokterdrenthe.nl
0880504000
44, Stationsstraat, Assen, 9401KX