Niet-aangeboren hersenletsel (NAH)
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kent verschillende oorzaken en kan leiden tot blijvende en ingrijpende gevolgen. Deze gevolgen kunnen zichtbaar zijn, we hebben het dan over lichamelijke gevolgen, maar NAH leidt veelal ook tot onzichtbare gevolgen op het gebied van bijvoorbeeld (sociale)cognitie, gedrag en emotie.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Competenties
Programma
Ontvangst en registratie
Opening door de dagvoorzitter | Frank Jonker
Passende zorg voor mensen met NAH | Willemijn van Erp
Ochtendpauze
Prikkelgevoeligheid na hersenletsel | Hella Thielen
Ervaringsverhaal: van huisarts naar huisman | Mans Mees
Lunchpauze met uitgebreid lunchbuffet
Keuzesessie: Ronde 1 I Evert Veldman | Geke Overvliet
Korte pauze, wisseling sessies
Keuzesessie: Ronde 2 | Marco Meijer | Lisa Berends
Einde programma, afsluiting met een drankje
Niet-aangeboren hersenletsel (NAH) kent verschillende oorzaken en kan leiden tot blijvende en ingrijpende gevolgen. Deze gevolgen kunnen zichtbaar zijn, maar NAH leidt veelal ook tot onzichtbare gevolgen op het gebied van bijvoorbeeld (sociale)cognitie, gedrag en emotie.
Onze deskundige en ervaren sprekers delen de laatste inzichten en ervaringen over NAH. Wat is passende zorg voor mensen met de ernstigste gevolgen van NAH? Wat is nu precies overprikkeling bij NAH en hoe is het meetbaar in de praktijk? Hoe gaat arts Mans Mees om met zijn hersenletsel en wat is de impact op zijn omgeving?
In de middag kun je in deelsessies meer horen over: visuele overprikkeling, psychiatrie en NAH, onvrijwillige zorg bij mensen met NAH+ en vermoeidheid.
Een divers congres, vol antwoorden op allerlei vragen, ervaringsverhalen en tips en handvatten voor de dagelijkse praktijk.
Doelgroep
Behandelaren en begeleiders en ieder die werkt met mensen met NAH, zoals logopedisten, fysiotherapeuten, ergotherapeuten, gedragskundigen, begeleiders, psychologen, verpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, AVG’s en andere artsen.