Deze cursus is verlopen

Practicum ontspannen ademen

ontspanningstressoefeningenadem

In deze praktische workshop wordt u een diversiteit aan adem- en ontspanningsoefeningen aangeboden, die u zelf gaat ervaren en leert toepassen.

02 sep. 2024
09:30 - 17:00
525
15-18 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 525
Inclusief : Koffie, thee en lunch.

Datum en locatie

02 sep. 2024
09:30
16 sep. 2024
17:00
Barchman Wuytierslaan 2, 3818LH, Amersfoort

Beroepen

Ergotherapeut
15 Punten
EN
Fysiotherapeut
18 Punten
KNGF, KRF
Oefentherapeut
15 Punten
VvOCM

Sprekers

Cristina Sonnevelt-Weenink

Fysiotherapeut, Adem- en ontspanningstherapeut methode van Dixhoorn, Sounder Sleep therapeut.
Omschrijving

Omschrijving cursus

Adem- en ontspanningstherapie is een effectieve methode voor de behandeling van onder meer stress, burn-out, RSI, slapeloosheid, hyperventilatie, concentratiestoornissen, hoofdpijn, nek-schouderpijn, lage rugklachten en chronische moeheid.


Onderliggend aan deze klachten is veelal een opbouw van spanning, die niet gevoeld wordt. De bewustwording van spanning is verminderd en het spanningsniveau in rust is verhoogd. Bij deze cliënten werken “standaard” adem- en ontspanningsadviezen niet altijd even goed. Het gevoel van wat ontspanning is ontbreekt en de aandacht richten op de adem voelt onprettig.


Ieder mens kan zelf de eigen spanning regelen. Dit kan via het concentreren van de aandacht of door zich een bepaalde voorstelling te maken en door het oefenen met houding, beweging en ademhaling. Verminderen de klachten, dan heeft het probleem vermoedelijk te maken met een verhoogde spanning die eigenlijk niet nodig is. Door de juiste aanpak via adem- en ontspannningsoefeningen kan bij cliënten met een verhoogde spanningsniveau veel bereikt worden.


In deze praktische workshop wordt u een diversiteit aan adem- en ontspanningsoefeningen aangeboden, die u zelf gaat ervaren en leert toepassen.

Biofeedback Opleiding

info@biofeedbackopleiding.nl
0645330846
555, Postbus, Amersfoort, 3800AN