Deze cursus is verlopen

Begeleiden van een badbevalling

babybevallenbadbevallingverloskundige

Een badbevalling…. Hoop jij er snel een bij te wonen? Of kijk je er wel naar uit, maar ben je ook een beetje nerveus omdat je niet goed weet wat je te wachten staat? Of ben je al ervaren in het ondersteunen bij badbevallingen, maar zijn de achtergronden en de impact van water op het geboorteproces jou nog onbekend? Dan is deze scholing iets voor jou! Deze scholing is beoordeeld door het KCKZ voor 4 punten (2019 Categorie C) Scholing Verdieping algemene onderwerpen

75
4 Punten
E-learning
E-learning

Prijzen

Regulier € 75
Kortingen
€ 65
tijdelijke korting

Beroepen

Kraamverzorgende
01 Jan 1970
07 Mar 2024
4 Punten
KCKZ

Sprekers

Colina Fierlier

-
Omschrijving

E-learning: Begeleiden van een badbevalling

Als kraamverzorgende, kraamverpleegkundige of partusassistent assisteer je de verloskundige bij de baring. Het is daarom belangrijk dat je weet hoe een bevalling in bad verloopt en wat jouw taken en verantwoordelijkheden zijn. Een badbevalling is net als een bevalling buiten bad, maar er zijn andere aandachtspunten voor jou.

Met het volgen van deze scholing werkt de cursist aan haar eigen deskundigheid op het gebied van de badbevalling. Zij is na het volgen van deze scholing op de hoogte van actuele richtlijnen, wetenschappelijk onderzoek en procedures.

Wellicht even wennen:

Deze scholing is anders dan je wellicht gewend bent van andere verplichte scholingen van de kraamzorg. Deze bevatten relatief veel foto’s, animaties en video’s. In deze training wel fotot’s en filmpjes maar vooral veel (wetenschappelijke) informatieve teksten waar je veel van kunt leren. Past dit niet bij jou? Volg dan de klassikale scholing badbevalling begeleiden in Nootdorp.

Leerdoelen:
  • Kennis van de begeleiding van een badbevalling in de vroege fase van de bevalling, zowel in de thuissituatie als in een geboortecentrum of ziekenhuis.
  • Je bent op de hoogte van het effect van water op de weeën en de fases van de bevalling.
  • Je kan zelfstandig begeleiden tijdens elke fase van de badbevalling en je weet hoe de verloskundige veilig controles uitvoert tijdens de baring.
  • Je bent op de hoogte van de procedure rondom de geboorte van de placenta en het warm houden van moeder en kind.
  • Je bent bekend met gaspen en wateraspiratie en hoe jij voorkomt, dat de pasgeborene onverhoopt een ademhalingsprikkel krijgt.
  • Je bent bekend met de geldende protocollen van het KCKZ t.a.v. begeleiden van een badbevalling, lotusgeboorte en hygiënisch werken.

Leermiddelen:

  • In de les wordt gebruikt gemaakt van tekst, video en een aantal foto’s van o.a. VI-photografie, welke met toestemming zijn geplaatst.
  • Je kennis wordt getoetst door middel van vragen aan het einde van elke les en door middel van een eindtoets.
Leertijd:
  • De scholing duurt, als je de informatie in je op wil nemen en aantekeningen maakt, ongeveer 4 uur. Na openen van de cursus, heb je 8 weken de tijd om de cursus af te ronden. Na 8 weken wordt de cursus automatisch verwijderd. Je ontvangt 4 punten van het KCKZ (een punt per uur)
Toch liever een klassikale scholing?

Dat kan ook. Groot voordeel voor jou is dat je bij een klassikale cursus meer leert, een demonstratie krijgt van het bevalbad en jij een gratis cursusboek ontvangt. Klassikaal deze cursus volgen kan in Nootdorp via www.babybusinessschool.nl 

baby business school

scholing@babybusinessschool.nl
35, dorpsstraat, nootdorp, 2631CR