Deze cursus is verlopen

Vrouwen met een traumatische bevallingservaring begeleiden

zwangerzwangerschaptraumabevallingPTSStraumabehandeling

Je leert in deze training hoe je vrouwen met een nare/ traumatische bevallingservaring kunt begeleiden. Hoe je om kunt gaan met de emoties die er zijn na een bevalling die als naar/ traumatisch is ervaren. Ook staan we stil bij hoe we de kans op een nare/ traumatische bevallingservaring kunnen verkleinen.

295
6-9 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 295
Inclusief : uitgebreide lunch, koffie/ thee en lekkers.
Kortingen
€ 70
Voor doula´s.
€ 100
Voor studenten en kraamverzorgenden.

Beroepen

Gynaecoloog
6 Punten
NVOG
Physician Assistant
6 Punten
NVOG
Verloskundigen
9 Punten
KNOV

Competenties

Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 40 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %

Sprekers

Angelique Verstegen

Verloskundige en sinds 2012 werkzaam in mijn praktijk NovaVita
Tijdens mijn werk als verloskundige merkte ik regelmatig dat er behoefte was aan extra begeleiding waarvoor ik tijdens het spreekuur geen tijd had. Nu heeft juist het stilstaan bij onzekerheden, angst, twijfel en verdriet een erg positieve uitwerking op het verdere verloop van de zwangerschap, de ontwikkeling van je baby, de bevalling en je nieuwe levensfase als moeder of vader. Tijdens mijn opleiding tot coach en aanvullende trainingen heb ik de vaardigheden geleerd om op een professionele wijze met deze vragen om te gaan. Het geeft me veel voldoening om nu in mijn praktijk de tijd te hebben om vrouwen en mannen deze begeleiding te kunnen bieden.

Doelen

Doel van deze training:

Je kunt een nare/ traumatische bevallingservaring herkennen en erkennen.
Je (h)erkent de impact van een traumatische bevalling op het leven van de cliënte en haar gezin.
Je kunt werken met de aangeboden vragenlijst en helpende vragen. Waardoor je vrouwen kan begeleiden na een nare/ traumatische bevallingservaring.
Je kunt symptomen van PTSS herkennen en weet wanneer je je cliënte moet verwijzen en wat de verwijsmogelijkheden zijn.
Je hebt kennis van de mogelijkheden van behandeling van PTSS klachten.
Omschrijving

Er is steeds meer kennis over de oorzaken, symptomen en de behandeling van een traumatische bevallingservaring. Sinds 2012 begeleid ik als verloskundige, coach/ therapeute en bevallingsverwerkingsspecialist vrouwen met een traumatische bevallingservaring. De kennis die ik hiermee heb opgedaan wil ik nu graag met jullie delen.


Ik ben zelf o.a. opgeleid door Diana Koster en heb mee mogen werken aan haar boek “Perfecte bevallingen bestaan niet”.


Je leert in deze training hoe je vrouwen met een nare/ traumatische bevallingservaring kunt begeleiden. Hoe je om kunt gaan met de emoties die er zijn na een bevalling die als naar/ traumatisch is ervaren. Ook staan we stil bij hoe we de kans op een nare/ traumatische bevallingservaring kunnen verkleinen.


Praktijk NovaVita

Er is steeds meer kennis over de oorzaken, symptomen en de behandeling van een traumatische bevallingservaring. Sinds 2012 begeleid ik als verloskundige, life-coach en bevallingsverwerkingsspecialist vrouwen met een traumatische bevallingservaring. De kennis die ik hiermee heb opgedaan wil ik nu graag met jullie delen.
info@praktijknovavita.nl
0649762042
54, Lingedijk, Acquoy, 4151EG