Deze cursus is verlopen

Training acute verloskunde

acute verloskundeacuteverloskundeacute situatiesObstetrie

De training acute verloskunde bestaat uit een e-learning en een fysieke bijeenkomst. Tijdens een fysieke training komen verschillende acute situaties binnen de verloskunde aan bod. Hierbij kun je denken aan de reanimatie van de natte pasgeborene, een schouderdystocie, een fluxus postpartum en een uitgezakte navelstreng. Hiernaast trainen we natuurlijk ook nog andere acute situaties en besteden we aandacht aan de communicatie.

125 - 175
6.5-7 Punten
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prijzen

Variabel € 125 - 175
Opmerking :175,- p.p. voor verloskundigen, 140,- p.p. voor kraamverzorgenden en 125,- p.p. voor studenten verloskunde/kraamzorg/herintreders.

Beroepen

Kraamverzorgende
7 Punten
KCKZ
Verloskundigen
6.5 Punten
KNOV

Doelen

Doel van de training: optimaliseren van de samenwerking tussen zorgprofessionals en vergroten van kennis en prestaties.

Omschrijving

Een training bestaat voornamelijk uit simulatietraining van acute situaties. Deze situaties worden gespeeld door een lotusslachtoffer en begeleid door een verloskundig trainer. Per scenario speelt er in principe één kraamverzorgende en één verloskundige. Wanneer er een ambulancemedewerker deelneemt zal hij/zij ook meespelen in het scenario. Na het scenario gaan we met de spelers en observatoren nabespreken. In de nabespreking geven wij aandacht aan de samenwerking, communicatie en andere CRM kernpunten.

Tijdens de training wordt er uitgebreid aandacht besteed aan de neonatale reanimatie. Tevens oefenen we tijdens de gehele training met de iSBARR en ASTMA (systematiek voor bellen met de meldkamer ambulance).

Voorafgaand aan de training wordt er een e-learning beschikbaar gesteld.

De aanwezigheid van zowel kraamverzorgenden, verloskundigen en eventueel ambulancemedewerkers zorgt voor een situatie die de werkelijkheid benadert.

Wanneer je (extra) aandacht aan een bepaald onderwerp willen schenken, kunnen we voorafgaand aan de training bekijken wat de mogelijkheden zijn. Tijdens de training stellen wij ons flexibel op wat betreft behandelen van onderwerpen om de leeropbrengst voor een ieder zo hoog mogelijk te laten zijn.


Voor wie: kraamverzorgenden, eerstelijns verloskundigen en ambulancemedewerkers. Ook als je nog in opleiding bent of uit een andere beroepsgroep komt, ben je van harte welkom.

TOV verloskunde

TOV Verloskunde verzorgt trainingen Acute Verloskunde voor kraamverzorgenden, verloskundigen, ambulance-verpleegkundigen en andere geïnteresseerde zorgprofessionals.
info@tovverloskunde.nl
6, Zonnestraal, Heerhugowaard, 1704ZC