Verdieping (borst)voeding: Borstvoeding bij complicaties

Korte scholingsmodule voor de geboortezorg
borstvoedingborstvoedenzwangerschapcomplicatiesspoedsectiohechtingsprocesgehechtheidstheorie

Borstvoeding gaat niet alleen over fysieke processen, maar ook over emotionele processen. Wat gebeurt en fysiek en emotioneel als er sprake is van (rand)prematuriteit en dysmaturiteit? Welke factoren spelen mee? En hoe kan je daarmee omgaan in de kraamweek? In onze nascholing modules van de verplichte scholing 'verdieping borstvoeding' voor kraamzorg leer je over borstvoeding bij complicaties.

89
In aanvraag
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 89
Opmerking :Voor instellingen wordt een offerte op maat gemaakt, ZZP'ers kunnen zich aanmelden in een groep van 9-15 personen. €69,- voor een online cursus.

Beroepen

Kraamverzorgende
Accreditation in aanvraag
KCKZ

Competenties

Medische handelen 20 %
Kennis en wetenschap 40 %
Communicatie 40 %

Sprekers

Noortje van den Elzen

Verloskundige, lactatiekundige en Infant Mental Health-generalist en innovator zorg en welzijn
Noortje heeft ruime ervaring in de geboortezorg o.a. op het gebied van borstvoeding en emotioneel welzijn van ouder en kind. Dit zorgt ervoor dat deze scholing theoretisch goed onderbouwd is en gevuld is met prachtige praktijkervaringen en tips voor de praktijk.
Omschrijving

Inhoud

Na een spoedsectio komt de borstvoeding bij kersverse moeder Marije moeilijk op gang. Gespannen legt ze haar baby heel vaak aan om haar productie te stimuleren. Ze houdt de baby veel bij zich en maakt zich zorgen of haar baby wel goed groeit. Ze komt zelf moeilijk tot rust, omdat ze zo gefocust is op het laten slagen van de borstvoeding.

 

Borstvoeding gaat niet alleen over fysieke processen, maar ook over emotionele processen. Wat gebeurt en fysiek en emotioneel als er sprake is van (rand)prematuriteit en dysmaturiteit? Welke factoren spelen mee? En hoe kan je daarmee omgaan in de kraamweek? In onze nascholing modules van de verplichte scholing 'verdieping borstvoeding' voor kraamzorg, leer je over:

- Verschillende soorten complicaties

- De gevolgen van de complicaties op de borstvoeding

- De emotionele gevolgen van de complicaties en problemen met borstvoeding

- De impact van de emotionele gevolgen op de borstvoeding

- Hoe je als kraamverzorgende ondersteuning kunt bieden aan de (borst)voeding, het welzijn van ouders en baby en het hechtingsproces

Onze modules

Over welke complicaties in combinatie met borstvoeding willen jij en je collega's meer leren? De verschillende modules zijn los van elkaar aan te vragen. Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:

  1. (Borst)voeding bij fluxus en sectio
  2. (Borst)voeding bij (rand)prematuriteit en dysmaturiteit
  3. (Borst)voeding bij pre-eclampsie en HELLP


Praktische informatie

Accreditatie KCKZ: In aanvraag

Voor wie?: Kraamzorg, verloskundigen, verpleegkundigen neonatologie.

Duur: 3 uur

Kosten: €89,- p.p. Voor instellingen wordt een offerte op maat gemaakt, ZZP'ers kunnen zich aanmelden in een groep van 9-15 personen,  €69,- online.

Babykennis Academie

Babykennis Academie is in 2012 opgericht door Minke den Heijer, orthopedagoog NVO en Infant Mental Health- specialist DAIMH (IMH). Naar aanleiding van haar werk in de derdelijns specialistische GGZ ontstond het idee om nascholing te geven aan eerstelijns- en tweedelijnszorg. In de praktijk bleek dat moeilijke gevoelens bij ouders of belaste ouder-kind relaties vaak niet tijdig of onvoldoende gesignaleerd werden door de eerste- en tweedelijn. Daar ontstond de wens om de maatschappelijke kennis over het grote belang van de ouder-kind relatie voor de ontwikkeling van een kind te vergroten. Met dit werk draagt Babykennis Academie bij aan steeds beter afgestemde zorg voor ouders en baby's in Nederland. Babykennis Academie heeft ook online aanbod voor (aanstaande) ouders over ouderschap, welzijn en programma's ter versterking van de ouder-baby relatie.
info@babykennis.nl
0626750845
387, Jac. P. Thijssepark, Naarden, 1411XV