Supervisie Scandag

echografieechospoedechografie

De DEUS scandag biedt cursisten de kans om in korte periode onder directe ervaren geaccrediteerde supervisie bij verschillende echomodellen echografie in de volle breedte uit te voeren en te oefenen, zowel beeldaquisitie, interpretatie en communicatie van de resultaten.

07 okt. 2024
1395
6 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 1395

Date and Location

07 okt. 2024
08:00
17:00
Drenthehaven 1, 3433PB, Nieuwegein
08 okt. 2024
08:00
17:00
Drenthehaven 1, 3433PB, Nieuwegein

Professions

Anesthesioloog
6 Points
ABAN-C2
Arts klinische chemie
6 Points
ABAN-C2
Arts nucleaire geneeskunde
6 Points
ABAN-C2
Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Points
ABC1
Artsen | Mondziekten en kaakchirurgie (kaakchirurg)
6 Points
ABAN-C2

Goals

De cursisten worden na afloop geacht om:

In staat te zijn relevante point-of-care echografische beelden te verkrijgen.
In staat te zijn deze beelden te beoordelen.
In staat te zijn deze beelden te interpreteren naar de kliniek toe.
In staat te zijn deze interpretatie om te zetten in klinisch beleid.
Bovenstaande effectief te kunnen commineren aan zowel de patiënt als andere zorgverleners.
Description

De DEUS scandag biedt cursisten de kans om in korte periode onder directe ervaren geaccrediteerde supervisie bij verschillende echomodellen echografie in de volle breedte uit te voeren en te oefenen, zowel beeldaquisitie, interpretatie en communicatie van de resultaten. De deelnemer kan deze onderzoeken toevoegen aan zijn/haar echo portfolio en heeft met deze cursus een aanzienlijk deel van de voor examinering benodigde gesuperviseerde echografie onderzoeken op 1 dag verricht. Op de DEUS scandag kan iedere deelnemer in ieder geval 20x de verschillende onderdelen van het RUSH protocol hebben voltooid voor het eigen portfolio.


INLEIDING

Echografie is een voor vele zorgprofessionals niet meer weg te denken vaardigheid, wereldwijd en ook in Nederland. Het biedt duidelijke en bewezen verbetering van de patiëntenzorg door daadwerkelijk meer en betere diagnostiek aan het bed. Om het echografie onderzoek daadwerkelijke tot verbetering in de zorg voor de individuele patiënt te laten resulteren is het noodzakelijk dat de echografist de juiste beelden verkrijgt, een juiste en betrouwbare interpretatie van de beelden maakt en dit goed kan overbrengen. Naast het goed informeren van de patiënt is het met name van belang ook andere (mede)behandelaren op een dusdanig kwalitatieve wijze te informeren, dat ook zij deze informatie in kunnen zetten om hun beleid te ondersteunen en te bepalen.

DEUS

DEUS is een sinds 2012 bestaande scholingsinstantie op het gebied van point-of-care echografie en is CRKBO geaccrediteerd. DEUS organiseert scholing voor vrijwel alle BIG geregistreerde zorgprofessionals en specialisten. Ons onderwijsaanbod bestaat onder andere uit praktijkgerichte hands-on cursussen, e-learning en supervisie van het echografie portfolio in het kader van onderwijs.
info@deus.nl
0653123146