COVID-19 live-uitzending: Anti-virale medicatie | Thuisbehandeling | Omikronvariant

Anti-virale medicatie, thuisbehandeling en omikronvariant: laatste virologische en klinische inzichten.
covid-19covidCovid viruscovid 19herstel na COVIDcoronapandemiepandemieomikronomikronvariantanti-virale medicatiethuisbehandeling
NIET LANGER GEACCREDITEERD - Aanstaande woensdag 26 januari 20.00 uur faciliteert de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl weer een gratis geaccrediteerd COVID-webinar voor alle zorgprofessionals. Het is reeds de 15e scholing waarbij de afgelopen webinars door gemiddeld 18.000 zorgprofessionals per webinar werden bekeken. Met de thema's anti-virale medicatie, thuisbehandeling en omikronvariant: laatste virologische en klinische inzichten.
Gratis
1 Punten
Online
E-learning

Prijzen

Gratis

Beroepen

Anesthesioloog
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Punten
ABAN
Apotheker
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Punten
OA, ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Punten
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Punten
ZA
Arts
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Punten
ABAN

Sprekers

Patrick Bindels

Hoogleraar huisartsgeneeskunde ErasmusMC, gespreksleider
Geen disclosures.

Joost Wiersinga

Hoogleraar infectiologie, AmsterdamUMC
Geen disclosures.

Eric van Rijswijk

Huisarts in den Dungen
Geen disclosures.

Marjan van Apeldoorn

Internist-infectioloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis
Geen disclosures.

Chantal Reusken

Topexert Virologie RIVM
Geen disclosures.
Omschrijving

Belangrijk: Dit on-demand webinar is niet meer geaccrediteerd terug te kijken, u kunt de opname wel kijken maar zult geen punten ontvangen! 



De thema’s die ditmaal zullen worden zijn:

  1. Anti-virale medicatie
  2. Thuisbehandeling
  3. omikronvariant: laatste virologische en klinische inzichten

 

COVID-19 omikronvariant

Met meer dan 200.000 positieve testuitslagen in een week, waren er in de maand november en december het hoogste aantal positieve tests sinds het begin van de pandemie(1,2). Wat kunnen we van de omikronvariant verwachten? De virologie, epidemiologie, symptomatologie, behandeling en eventuele orgaan- en lange termijnschade wordt aan de hand van de laatste studies besproken. Verloopt het genezingsproces vergelijkbaar met andere varianten, zijn patiënten meer zuurstofbehoeftig en is er orgaanschade? Het webinar is zoals u gewend bent praktijkgericht zodat u nadien op de hoogte bent voor veelvoorkomende vragen die u kunt verwachten in de spreekkamer. 

Anti-virale medicatie

Welke anti-virale medicatie tegen COVID-19 komen er op de markt en wat kunnen we hiervan verwachten in de behandeling vanuit de eerste- en tweedelijnszorg? Welke studies lopen op dit moment en wat is het verwachte ‘Number needed to treat’ in relatie tot de kosten? We proberen u tijdens dit item op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen zodat u beter voorbereid bent op vragen van patiënten tijdens het spreekuur. 

Thuisbehandeling

Er moet gekeken worden naar een oplossing op de lange termijn om de druk op ziekenhuizen te verlagen en reguliere zorg doorgang te laten vinden. Thuisbehandeling is daar één van. Wat zijn de mogelijkheden van thuisbehandeling bij COVID-19 t.a.v. herstelzorg? Onder welke omstandigheden is het mogelijk om mensen eerder naar huis te sturen en welke invloed heeft dit op het herstel? We bespreken een voorbeeld van hoe de eerste- en tweedelijns zorgprofessionals als één team samenwerken rondom de thuisbehandeling van COVID-19.

Discussieplatform

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een discussieplatform voorafgaand aan ieder webinar. U kunt hier prangende vragen achterlaten, vragen van collega’s liken of juist reageren. Zodoende weten wij welke vragen het meeste leven en in welke zwaarte. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld. 

MedischeScholing

info@medischescholing.nl

Gerelateerde cursussen

Gratis

MedischeScholing

E-learning
1
Let op: dit webinar is niet langer geaccrediteerd. De accreditatievragen zijn gesloten. Het is dus niet meer mogelijk om de accreditatievragen in te vullen.
In samenwerking met het RIVM, de FMS, GGD/GHOR en het NHG faciliteert MedischeScholing.nl een gratis geaccrediteerde live-uitzending. Het hoofdthema is de discussie rondom 3e vaccinatie en boostervaccin tegen COVID-19. Daarnaast zullen we ethische dilemma´s rondom COVID-19 vaccinatie behandelen en het infectierisico van COVID-19 bij zwangeren bespreken. Met de scholing willen we handvatten geven voor vragen die u kunt krijgen in de spreekkamer.
Gratis
01
Jan
2025
01
Jan
2027
Gratis

C-Support

E-learning
1
PEM en POTS: begeleid de patiënt
In Nederland kampen naar schatting 450.000 mensen met post-COVID, waarvan 90.000 zeer ernstige langdurige klachten hebben. Er zijn inmiddels ruim 200 klachten beschreven en gemiddeld hebben mensen 10-15 klachten. Een groot deel van de patiënten met Post-COVID heeft last van post- exertionele malaise (PEM) en posturele orthostatische tachycardie syndroom (POTS). Wat houden deze begrippen in? Welke symptomen zijn daarbij te herkennen? Welk advies geeft u de patiënten en naar wie verwijst u hen door? Tijdens dit webinar komt u dit en meer te weten over post-COVID, PEM en POTS en krijgt u handvatten om de patiënt beter te kunnen helpen.
Gratis
Gratis

NSPOH

E-learning
1.5-2
De e-learning is een verdiepende scholing voor professionals die betrokken zijn bij de uitvoering van COVID-19-vaccinatie.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Wilt u op een comfortabele en snelle manier op de hoogte worden gebracht van de laatste kennis rondom COVID-19? Kijk dan nu naar de nascholing ‘COVID-19 in de klinische praktijk’. In dit programma bespreekt het expertpanel de laatste wetenschappelijke ontwikkelingen op het gebied van diagnostiek en behandeling van COVID-19.
Gratis
Gratis

MedischeScholing

E-learning
Extreem moe, benauwd, vergeetachtig, pijn of reukverlies; bijna de helft van de mensen die milde of matige Covid-19 doormaakten, heeft na drie maanden nog een of meerdere klachten. Ook kunnen emotionele problemen op lange termijn een belangrijke rol spelen. Op woensdag 6 juli heeft Medische Scholing samen met het RIVM een webinar georganiseerd dat hier on-demand is terug te kijken. Er wordt in de e-learning ingegaan op de epidemiologie, diagnostiek, behandeling en biopsychosociale factoren. In dit webinar krijgt u antwoorden op veelvoorkomende vragen als: Hoe ziet de patiëntenpopulatie eruit? Hoe kun je klachten tijdig herkennen en erkennen? Wat kun je aan de patiënt uitleggen en wat zijn de mogelijkheden zijn voor behandeling?
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Er zijn continue ontwikkelingen gaande die relevant zijn voor patiënten met hematologische aandoeningen. Tijdens deze geaccrediteerde e-learning wordt u als verpleegkundige of verpleegkundig specialist bijgepraat over de huidige stand van zaken en praktische vraagstukken m.b.t. AML, sikkelcelziekte en COVID-19 bij hematologische patiënten. Vanzelfsprekend staat bij dit programma de vertaalslag naar de verpleegkundige praktijk centraal.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
In november 2020 kon u kijken naar de geaccrediteerde nascholing COVID-19 in de klinische praktijk. Sindsdien is er weer nieuwe kennis en ervaring opgedaan en is de vaccinatiecampagne van start gegaan. Hoog tijd om het deskundige panel opnieuw bijeen te brengen voor een volgende COVID-19 Update, waarin recente wetenschappelijke data en praktische ervaringen worden gedeeld.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
Wilt u weten welke nieuwe inzichten de aangepaste Oncologische zorg tijdens COVID-19 ons geeft? Kijk dan de nascholing ‘Oncologische zorg in het COVID-19 tijdperk, wat hebben we geleerd?’ Hierin geeft een expertpanel zijn inzichten en best practice, n.a.v. recent onderzoek door IKNL en NFK over de effecten van deze aanpassingen.
Gratis

MEDtalks.nl

E-learning
In Nederland worden de meeste vaccinaties toegediend via het Rijksvaccinatieprogramma of in het kader van reizigersvaccinaties. Maar hoe bekend bent u met specifieke vaccinaties voor bijzondere doelgroepen, zoals ouderen en immuungecompromitteerden?
Gratis

CardioVasculair Onderwijs Instituut

E-learning
1
Voor wie zich niet meer heeft kunnen inschrijven voor het live webinar op 6 oktober van Twan de Vries over SARS CoV 2/COVID-19, is deze nu ook on demand ter beschikking gesteld.
€ 40