This course is expired

COVID-19 live-uitzending: Anti-virale medicatie | Thuisbehandeling | Omikronvariant

Anti-virale medicatie, thuisbehandeling en omikronvariant: laatste virologische en klinische inzichten.
covid-19covidCovid viruscovid 19herstel na COVIDcoronapandemiepandemieomikronomikronvariantanti-virale medicatiethuisbehandeling

NIET LANGER GEACCREDITEERD - Aanstaande woensdag 26 januari 20.00 uur faciliteert de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV), het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG) en het RIVM in samenwerking met MedischeScholing.nl weer een gratis geaccrediteerd COVID-webinar voor alle zorgprofessionals. Het is reeds de 15e scholing waarbij de afgelopen webinars door gemiddeld 18.000 zorgprofessionals per webinar werden bekeken. Met de thema's anti-virale medicatie, thuisbehandeling en omikronvariant: laatste virologische en klinische inzichten.

Free
1 Points
Online
Webinar
E-learning

Prices

Free

Professions

Anesthesioloog
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Points
ABAN
Apotheker
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Points
OA, ZA
Apotheker - Openbare Farmacie
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Points
OA
Apotheker - Ziekenhuisapotheker
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Points
ZA
Arts
25 Jan 2022
25 Jan 2023
1 Points
ABAN

Speakers

Patrick Bindels

Hoogleraar huisartsgeneeskunde ErasmusMC, gespreksleider
Geen disclosures.

Joost Wiersinga

Hoogleraar infectiologie, AmsterdamUMC
Geen disclosures.

Eric van Rijswijk

Huisarts in den Dungen
Geen disclosures.

Marjan van Apeldoorn

Internist-infectioloog, Jeroen Bosch Ziekenhuis
Geen disclosures.

Chantal Reusken

Topexert Virologie RIVM
Geen disclosures.
Description

Belangrijk: Dit on-demand webinar is niet meer geaccrediteerd terug te kijken, u kunt de opname wel kijken maar zult geen punten ontvangen! De thema’s die ditmaal zullen worden zijn:

  1. Anti-virale medicatie
  2. Thuisbehandeling
  3. omikronvariant: laatste virologische en klinische inzichten

 

COVID-19 omikronvariant

Met meer dan 200.000 positieve testuitslagen in een week, waren er in de maand november en december het hoogste aantal positieve tests sinds het begin van de pandemie(1,2). Wat kunnen we van de omikronvariant verwachten? De virologie, epidemiologie, symptomatologie, behandeling en eventuele orgaan- en lange termijnschade wordt aan de hand van de laatste studies besproken. Verloopt het genezingsproces vergelijkbaar met andere varianten, zijn patiënten meer zuurstofbehoeftig en is er orgaanschade? Het webinar is zoals u gewend bent praktijkgericht zodat u nadien op de hoogte bent voor veelvoorkomende vragen die u kunt verwachten in de spreekkamer. 

Anti-virale medicatie

Welke anti-virale medicatie tegen COVID-19 komen er op de markt en wat kunnen we hiervan verwachten in de behandeling vanuit de eerste- en tweedelijnszorg? Welke studies lopen op dit moment en wat is het verwachte ‘Number needed to treat’ in relatie tot de kosten? We proberen u tijdens dit item op de hoogte te stellen van de laatste ontwikkelingen zodat u beter voorbereid bent op vragen van patiënten tijdens het spreekuur. 

Thuisbehandeling

Er moet gekeken worden naar een oplossing op de lange termijn om de druk op ziekenhuizen te verlagen en reguliere zorg doorgang te laten vinden. Thuisbehandeling is daar één van. Wat zijn de mogelijkheden van thuisbehandeling bij COVID-19 t.a.v. herstelzorg? Onder welke omstandigheden is het mogelijk om mensen eerder naar huis te sturen en welke invloed heeft dit op het herstel? We bespreken een voorbeeld van hoe de eerste- en tweedelijns zorgprofessionals als één team samenwerken rondom de thuisbehandeling van COVID-19.

Discussieplatform

Om zo goed mogelijk te monitoren wat er speelt in de praktijk tijdens de coronacrisis, wordt er gewerkt met een discussieplatform voorafgaand aan ieder webinar. U kunt hier prangende vragen achterlaten, vragen van collega’s liken of juist reageren. Zodoende weten wij welke vragen het meeste leven en in welke zwaarte. Dit is niet alleen voor het webinar, maar ook voor de beleidsmakers noodzakelijk om snel in te kunnen spelen op de vragen vanuit het werkveld. 

MedischeScholing

info@medischescholing.nl