Deze cursus is verlopen

Wortelcariës Cursus

preventiemondgezondheidwortelWortelcariës

Door verbeterde preventieve maatregelen behouden steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd (een deel van) hun gebits-elementen. Echter, enerzijds doordat de tandwortels blootliggen, anderzijds doordat op die leeftijd ook comorbiditeiten en polyfarmacie ontstaan, komt wortelcariës bij (kwetsbare) ouderen steeds vaker voor. Een vroege signalering is van belang om initiële wortellaesies op te sporen

125
2.5 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 125

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
2.5 Punten
KRM
Tandarts
2.5 Punten
KRT

Sprekers

Peter Broman

Vertegenwoordiger GC Benelux
“Peter Broman is afgestudeerd in 2017 als tandtechnicus in Antwerpen. In het jaar 2020 is hij afgestudeerd aan het UCLL te Leuven aan de opleiding mondzorgkunde. Na en tijdens verschillende verdere opleidingen in Nederland, heeft Peter werkervaring opgedaan als mondhygiënist in Den-Bosch alvorens zijn overstap naar GC Benelux als vertegenwoordiger voor de regio’s Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant."

Doelen

Na deze cursus:

bent u op de hoogte van de (aanbevelingen van de) Klinische praktijkrichtlijn ‘Wortelcariës bij (kwetsbare en zorgafhankelijke) ouderen’
kent u de etiologie, pathogenese en epidemiologie van wortelcariës
hebt u kennis gemaakt met detectie en diagnostiek van wortelcariës;
kent u de risicofactoren die een rol spelen bij het ontstaan van wortelcariës
bent u bekend met cariëspreventieve middelen ter voorkoming of behandeling van wortelcariës
Omschrijving

Door verbeterde preventieve maatregelen behouden steeds meer ouderen tot op hoge leeftijd (een deel van) hun gebits-elementen. Echter, enerzijds doordat de tandwortels blootliggen, anderzijds doordat op die leeftijd ook comorbiditeiten en polyfarmacie ontstaan, komt wortelcariës bij (kwetsbare) ouderen steeds vaker voor. Een vroege signalering is van belang om initiële wortellaesies op te sporen.


Door op de hoogte te zijn van de risicofactoren kan in combinatie met een juiste inschatting van de laesie(in)activiteit een preventief behandelplan worden opgesteld. Tevens geeft de klinische praktijkrichtlijn handvatten om wel of niet tot restauratie over te gaan. Over het algemeen is het advies restauratieve behandeling zo lang mogelijk uit te stellen.

DentalCens

academy@dentalcens.nl
06853035929
7, Javalaan, Baarn, 3742CN