Cursus 'Handtherapie'

CMC-1 artroseCarpaal tunnel syndroomTriggerfinger syndroomFlexorpeesletsels / TGEExtensorpeesletselsDistale radiusfractuurFractuur P1/P2 en dislocatiesUCL

Na deze cursus kan je op basis van een gedegen kennis van de anatomie eenvoudige handproblematiek onderzoeken en behandelen. De cursus is niet voldoende om te kunnen voldoen aan de scholingseisen voor het aanvragen van het Certificaat Handtherapeut (CHT). Als deelnemer krijg je toegang tot de besloten website www.npicursus.nl. Op deze site tref je alle extra informatie aan zoals bijvoorbeeld het programma, eventuele voorbereiding en andere relevante informatie.

09 mei 2025
09:00 - 17:00
915
18-24 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 915
Inclusief : verzorging en cursusmateriaal

Datum en locatie

09 mei 2025
09:00
17:00
Postweg 9, 3941KA, Doorn

Beroepen

Diëtist
Accreditation in aanvraag
18 Punten
ADAP
Ergotherapeut
Accreditation in aanvraag
18 Punten
ADAP
Fysiotherapeut
Accreditation in aanvraag
24 Punten
KNGF
Huidtherapeut
Accreditation in aanvraag
18 Punten
ADAP
Logopedist
Accreditation in aanvraag
18 Punten
ADAP
Omschrijving

Het aantal mensen met aandoeningen van de hand is zeer groot. Een slecht functionerende hand, zowel motorisch als sensibel, leidt vaak tot gehele of gedeeltelijke invaliditeit. Een relatief geringe functiestoornis kan bepaalde handelingen al bijna onmogelijk maken, wat ingrijpende gevolgen kan hebben voor iemands leven. De behandeling van aandoeningen van de hand, pols, onderarm en/of elleboog dient met een zo groot mogelijke deskundigheid te gebeuren. Dit vraagt van de behandelende therapeut specifieke kennis en vaardigheden.

Voor fysio- en ergotherapeuten die (nog) niet een lange opleiding Handtherapie willen gaan doen, bieden wij deze korte cursus 'Handtherapie' aan.

Tijdens de cursus worden de onderstaande onderwerpen en aandoeningen in theorie en praktijk besproken en geoefend:

  • Anatomie van de onderarm en hand;
  • Bewegingsonderzoek en klinimetrie: goniometrie / dynamometrie / manuele spiertesten;
  • Klinimetrie: sensoriek en functionele testen;
  • Wondgenezing;
  • Tien veel voorkomende aandoeningen/letsels van de hand/onderarm:
  1. CMC-1 artrose;
  2. Triggerfinger syndroom;
  3. M. Quervain;
  4. Flexorpeesletsels / TGE;
  5. Extensorpeesletsels;
  6. Distale radiusfractuur;
  7. Fractuur P1/P2 en dislocaties;
  8. M. Dupuytren;
  9. Carpaal tunnel syndroom;
  10. UCL.


Nederlands Paramedisch Instituut

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg. De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg. Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'. Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
info@npi.nl
0334216100
7, Berkenweg, Amersfoort, 3818LA