Zitanalyse en (rol)stoelaanpassingen

Zitanalysestoelaanpassingenrolstoelaanpassingen

Aan het eind van deze 2 daagse workshop zal het mogelijk zijn zelf een individuele zitstrategie te bepalen aan de hand van kennis over de zitproblematiek en inzicht in de specifieke problematiek van de gebruiker (zitonderzoek). Iedere cursist zal ook de kwaliteit kunnen meten van zijn zitinterventie, en zo nodig kunnen bijsturen of de resultaten van zijn werk kunnen analyseren.

16 apr. 2025
09:00 - 17:00
765
14.5-20 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 765
Opmerking :€ 685,- met NPi-kortingskaart

Datum en locatie

16 apr. 2025
09:00
17 apr. 2025
17:00
Utrechtseweg 261, 6862AK, Oosterbeek

Beroepen

Ergotherapeut
14.5 Punten
EN
Fysiotherapeut
20 Punten
KRF

Sprekers

Bart van der Heyden

Fysiotherapeut, consultant
Omschrijving

Biomechanica, Kyfose en Scoliose Management, Functioneel zitten en Evidence Based Clinical Decision Making;


Meer dan 1% van de Europese bevolking maakt gebruik van een rolstoel. Standaard zitoplossingen voor een populatie met eenzelfde diagnose werken niet voldoende, want iedereen blijft uniek met individuele wensen en met individuele zitmogelijkheden. Het blijft moeilijk voor verstrekkers en zorgverleners om een rolstoel aan te bieden op maat voor elke gebruiker, want specifieke richtlijnen bestaan niet. De oplossing ligt in Evidence Based Clinical Decision Making (EBCDM). Deze praktijkgerichte cursus zal zich richten op zelf oplossingen voor klinische problemen te bedenken. We maken een synthese van de kennis en wetenschap over zitten (met focus of scoliose en kyfose) en van de kennis over de wensen en individuele zitmogelijkheden van de rolstoelgebruiker. Het doel van deze interactieve en praktische cursus is een stappenplan te maken om de behoeften van de rolstoelgebruiker om te zetten in een zitoplossing die werkt voor het individu. We geven een antwoord op vragen zoals: welke specifieke kennis hebben we nodig om passieve en asymmetrische houdingspatronen positief te beïnvloeden? Hoe kan je een zitonderzoek doen waarbij je de resultaten direct kan omzetten naar een zitoplossing? Hoe weet ik wat ik moet bouwen? Hoe meet ik of wat ik gedaan heb ook effectief is voor de gebruiker?


Tijdens de 2e dag zullen we deze werkwijze omzetten in de praktijk met rolstoelgebruikers.

v

Nederlands Paramedisch Instituut

Het NPi is het Landelijk Kenniscentrum voor Paramedische Zorg. De missie van het NPi luidt: het (verder) professionaliseren van fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals in de gezondheidszorg. Vanwege deze primaire focus is als slogan van het NPi gekozen: 'Kennis in beweging'. Het NPi wil het vooraanstaande kenniscentrum zijn; dat wil zeggen het kenniscentrum waar fysiotherapeuten, oefentherapeuten, ergotherapeuten en andere (paramedische) professionals als eerste aan denken als het gaat om deskundigheidsbevordering, informatievoorziening, praktijkgericht onderzoek en innovaties.
info@npi.nl
0334216100
7, Berkenweg, Amersfoort, 3818LA