Voedselallergie of -intolerantie: herkennen in de eerste lijn
Waarom zien we steeds vaker allergieën? Hoe herken je een voedselallergie? Wat zijn de nieuwe inzichten in de preventie? Hoe ziet coeliakie eruit en hoe kan de JGZ bijdragen in de screening? We gaan het ook hebben over koemelkallergie. Of is het toch een intolerantie? Hoe zorg je ervoor dat een dieet juist niet een gevaarlijke allergie gaat veroorzaken? Tijdens deze verdiepende sessie geven 3 kinderarts-allergologen en een kinderarts-MDL inzicht in bovenstaande zaken.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Competenties
De jeugdgezondheidszorg wordt vaak geconfronteerd met de vraag of een kind een voedselallergie heeft. Onderzoek laat zien dat ouders 3-10x vaker denken dat er een allergie is dan dat de diagnose gesteld wordt. Een allergie is een reactie van het afweersysteem tegen voeding en dit onderscheidt het van een intolerantie, waar het afweersysteem geen rol speelt. Waarom zien we steeds vaker allergieën? Hoe herken je een voedselallergie? Wat zijn de nieuwe inzichten in de preventie? Hoe ziet coeliakie eruit en hoe kan de JGZ bijdragen in de screening? We gaan het ook hebben over koemelkallergie. Of is het toch een intolerantie? Hoe zorg je ervoor dat een dieet juist niet een gevaarlijke allergie gaat veroorzaken?
Tijdens deze verdiepende sessie geven 3 kinderarts-allergologen en een kinderarts-MDL inzicht in bovenstaande zaken. Want de diagnose voedselallergie begint bij de juiste herkenning ervan in de eerste lijn. En juiste herkenning kan soms een allergie voorkomen, of groei herstellen. Er is ruimte om alle fabels en mythes te bespreken. Wilt u ook op de hoogte zijn van de laatste inzichten dan mag u deze sessie niet missen!