Praktijkmanagement

voor aios
aiospraktijkmanagementhuisartsenpraktijk

Bij de start van een eigen praktijk komt heel veel kijken. Van ondernemerschap tot praktijkvoering. En van personeelsbeleid tot financiën. Deze en andere thema’s komen uitgebreid aan bod in deze vierdaagse nascholing, speciaal voor huisartsen in opleiding. Meer dan 2.000 aios gingen jou al voor.

14 jan. 2025
299
28 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 299
Opmerking :Dit evenement is alleen toegankelijk voor leden.

Datum en locatie

14 jan. 2025
09:00
12:00
Tilburgseweg-West 100, 5652NP, Eindhoven
15 jan. 2025
09:00
12:00
Tilburgseweg-West 100, 5652NP, Eindhoven
28 jan. 2025
09:00
12:00
Tilburgseweg-West 100, 5652NP, Eindhoven
29 jan. 2025
09:00
12:00
Tilburgseweg-West 100, 5652NP, Eindhoven

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
28 Punten
ABC1
Huisarts
28 Punten
ABC1
Physician Assistant
28 Punten
ABC1
Specialist ouderengeneeskunde
28 Punten
ABC1

Sprekers

Benno Diederiks

Trainer
Benno Diederiks is niet in één woord te vangen: hij is zelfstandig gedragsdeskundige, maar ook veranderaar, mediator, trainer, coach en communicator. Hij is te typeren als pragmatisch, voortvarend, positief en scherpzinnig. Een mens met een mediterraan hart die Rotterdamse nuchterheid combineert met Brabantse gemoedelijkheid. Volgens Diederiks is balans tussen ratio en emotie belangrijk bij het in kaart brengen van context, draagvlak en haalbaarheid.

Chantalle Lahaije

Trainer
Senior Accountmanager Gezondheidszorg, Onderwijs en Welzijn. Al 20 jaar betrokken bij het adviseren van o.a. huisartsen op het gebied van verzekeringen en arbeidsongeschiktheid. Chantalle vindt het belangrijk de risico’s in kaart te brengen en dan naar een passende oplossing te zoeken.

Corinne Matena

Trainer
Corinne Matena werkt sinds 2007 als financieel planner voor Stichting Pensioenfonds voor Huisartsen. Daarvoor was zij financieel planner bij de VvAA en financieel adviseur bij de Rabobank. De specifiek met de beroepsgroep huisartsen opgedane kennis en ervaring geeft zij graag weer terug aan de huisartsen. Een integrale en vooral onafhankelijke blik op privé en zakelijke financiën vindt zij belangrijk!

Ewout van Schaik

Trainer
Ewout van Schaik is werkzaam als adviseur Gezondheidszorg & Welzijn bij Aon. Aon geeft onafhankelijk advies over belangrijke financiële beslissingen die je als (aankomend) huisarts maakt. De adviseurs van Aon kennen de ontwikkelingen binnen de gezondheidszorg en brengen samen met jou je risico’s in kaart.

Lennart Rijkers

Trainer
Lennart Rijkers trad na zijn studies Gezondheidswetenschappen en Filosofie in dienst bij de LHV. In zijn functie als beleidsmedewerker spande hij zich in de afgelopen jaren vooral in voor de financiële en economische belangen van de huisarts. Dit doet hij op zowel collectief als individueel niveau. Zo houdt hij zich bijvoorbeeld bezig met de voorbereiding van de landelijke onderhandelingen, maar ook met het ontwikkelen van verschillende rekenmodellen.

Peter van Huizen

Trainer
Na een aantal jaar als fysiotherapeut te hebben gewerkt heeft hij zich omgeschoold naar de zakelijke en financiële dienstverlening. Aanvankelijk als praktijkadviseur bij VvAA, waar hij later als financieel planner werkzaam is geweest. De laatste jaren heeft hij deze werkzaamheden op zelfstandige basis uitgeoefend en momenteel werkt hij als financieel planner bij SPH. De ruime opgedane ervaring uit de afgelopen jaren als praktijkadviseur en financieel planner deelt hij graag met u.

Rinus van Bergeijk

Trainer
Drs. Rinus van Bergeijk is directeur / bestuurder van het Gezondheidscentrum Goverwelle in Gouda en is verantwoordelijk voor het overkoepelend beleid van de apotheek, de huisartsenpraktijk en de paramedische afdeling. Hiernaast is hij actief als bestuurder in verschillende (regionale) samenwerkingsverbanden van zorgverleners. Vanuit Feducon richt hij zich op het ondersteunen van professionals die naast hun zorginhoudelijke werk ook de verantwoording voor de organisatie hebben. Vaak is dit door het doceren van verschillende bedrijfskundige cursussen maar ook door het intensief begeleiden van individuele trajecten. Zijn motto is: “bestuurders en managers moeten zorgen dat professionals hun werk zo goed mogelijk kunnen doen.”

Sascha Nieborg

Trainer
Sascha Nieborg is belastingadviseur medische beroepen bij Noord Negentig Accountants en Belastingadviseurs. Noord Negentig richt zich op het fiscaal en financieel begeleiden van medische beroepsbeoefenaren. Sascha is dagelijks in gesprek met (startende) huisartsen. Hij begeleidt en adviseert huisartsen vanaf de start van hun ondernemerschap tot de spreekwoordelijke finish.

Simon van Veelen

Trainer
Simon van Veelen is fiscaal jurist bij Countus. Simon heeft ruim 11 jaar ervaring in de adviespraktijk voor medisch vrije beroepsbeoefenaren.
Omschrijving

Je krijgt een overzicht van de belangrijkste zaken die een rol spelen bij de start van een eigen praktijk. Ook krijg je een netwerk aangereikt, waar je terecht kunt met vragen over praktijkstart en praktijkmanagement. De volgende onderwerpen komen in deze nascholing aan de orde:

Ondernemerschap

De huisartspraktijk als onderneming. Belang en inhoud van het ondernemingsplan bij het starten van een eigen praktijk. Commerciële partijen en hun belangen.

Praktijkvoering

Voorlichting, bereikbaarheid, dagindeling, mogelijkheden om patiëntenstromen te sturen, declareren en nog veel meer tips en trucs.

Waarnemen of in loondienst

Wat zijn verschillen, voor- en nadelen, wat heb je nodig, wat zijn bekende valkuilen, ziekte en zwangerschap. Balans, jaarrekening, aftrekposten, auto van de zaak. Veel praktische informatie voor starters.

Financiële planning en pensioenregeling

Praktijkovername, verzekeringen, planning inkomsten en uitgaven, verschillende soorten leningen en belastbaar inkomen. Hoe pensioen opbouwen? Waar op letten bij aanvang? Pensioen en financiële planning, toekomstige ontwikkelingen.

Financiering in de huisartsenzorg en huisartsenpraktijk

Het financiële speelveld van de eerstelijn. De rol van overheid, verzekeraar, patiënt en huisarts. Waar komt het geld vandaan waarmee je een kwalitatief sterke huisartsenpraktijk draaiende houdt.

Professioneel onderhandelen

Wederzijdse belangen, luisteren, argumenteren, afspraken maken. Met onder meer oefenen bespreking waarneemcontract.

Leiderschap

Voor het aansturen van een praktijk is een praktijkhouder nodig met een duidelijke en persoonlijke visie.

Personeelsbeleid en Organisatie

Werving, selectie, begeleiden, aansturen en motiveren van personeel. Met aandacht voor het voeren van een sollicitatiegesprek, functionerings- en beoordelingsgesprek, werkoverleg, omgaan met disfunctioneren, onderlinge (functionele/professionele) relaties.

Landelijke Huisartsen Vereniging

academie@lhv.nl
1200, Mercatorlaan, Utrecht, 3528BL