Verdieping (borst)voeding: Borstvoeding bij complicaties
Borstvoeding gaat niet alleen over fysieke processen, maar ook over emotionele processen. Wat gebeurt en fysiek en emotioneel als er sprake is van (rand)prematuriteit en dysmaturiteit? Welke factoren spelen mee? En hoe kan je daarmee omgaan in de kraamweek? In onze nascholing modules van de verplichte scholing 'verdieping borstvoeding' voor kraamzorg leer je over borstvoeding bij complicaties.
Prijzen
Beroepen
Competenties
Sprekers
Noortje van den Elzen
Verloskundige, lactatiekundige en Infant Mental Health-generalist en innovator zorg en welzijn
Noortje heeft ruime ervaring in de geboortezorg o.a. op het gebied van borstvoeding en emotioneel welzijn van ouder en kind. Dit zorgt ervoor dat deze scholing theoretisch goed onderbouwd is en gevuld is met prachtige praktijkervaringen en tips voor de praktijk.
Inhoud
Na een spoedsectio komt de borstvoeding bij kersverse moeder Marije moeilijk op gang. Gespannen legt ze haar baby heel vaak aan om haar productie te stimuleren. Ze houdt de baby veel bij zich en maakt zich zorgen of haar baby wel goed groeit. Ze komt zelf moeilijk tot rust, omdat ze zo gefocust is op het laten slagen van de borstvoeding.
Borstvoeding gaat niet alleen over fysieke processen, maar ook over emotionele processen. Wat gebeurt en fysiek en emotioneel als er sprake is van (rand)prematuriteit en dysmaturiteit? Welke factoren spelen mee? En hoe kan je daarmee omgaan in de kraamweek? In onze nascholing modules van de verplichte scholing 'verdieping borstvoeding' voor kraamzorg, leer je over:
- Verschillende soorten complicaties
- De gevolgen van de complicaties op de borstvoeding
- De emotionele gevolgen van de complicaties en problemen met borstvoeding
- De impact van de emotionele gevolgen op de borstvoeding
- Hoe je als kraamverzorgende ondersteuning kunt bieden aan de (borst)voeding, het welzijn van ouders en baby en het hechtingsproces
Onze modules
Over welke complicaties in combinatie met borstvoeding willen jij en je collega's meer leren? De verschillende modules zijn los van elkaar aan te vragen. Je kunt kiezen uit de volgende onderwerpen:
- (Borst)voeding bij fluxus en sectio
- (Borst)voeding bij (rand)prematuriteit en dysmaturiteit
- (Borst)voeding bij pre-eclampsie en HELLP
Praktische informatie
Accreditatie KCKZ: In aanvraag
Voor wie?: Kraamzorg, verloskundigen, verpleegkundigen neonatologie.
Duur: 3 uur
Kosten: €89,- p.p. Voor instellingen wordt een offerte op maat gemaakt, ZZP'ers kunnen zich aanmelden in een groep van 9-15 personen, €69,- online.