Deze cursus is verlopen

Leergang Parodontologie – derde cohort

Parodontologieparodontie

De LP is gericht op het vergroten van het zelfoplossend vermogen en het ontwikkelen van autonomie. Verder heeft de cursist de nodige zelfsturing voor het organiseren en plannen van het te doorlopen studietraject.

5495
108 Punten
Online
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 5495
Opmerking :€ 4495,- NVM-leden € 5495,- niet NVM-leden

Beroepen

Geregistreerd-mondhygiënist (tijdelijke BIG-registratie)
108 Punten
KRM
Omschrijving

De Leergang Parodontologie (LP) is een door het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland (CPION) geaccrediteerde post-hbo-opleiding. De LP is in het leven geroepen om mondhygiënisten een verdieping aan te bieden op het gebied van de klinische parodontologie, zodat zij inzichten verwerven en een beter begrip van de pathofysiologie verkrijgen om patiënten met ernstige vormen van parodontitis op zelfstandige wijze te coachen en binnen de contouren van het eigen beroepsdomein parodontaal te behandelen. Via de LP wordt de rol van de mondhygiënist en de samenwerking met andere mondzorgprofessionals binnen het mondzorgteam versterkt, en wordt het kwalitatieve handelen in de parodontologie gezamenlijk aangepakt.


Studieprogramma

De LP bestaat uit drie studieonderdelen:


– In studieonderdeel 1 wordt de kennis van de basale parodontologie en de medische anamnese getoetst door middel van een assessment.

– In studieonderdeel 2 wordt diepgaande kennis ontwikkeld in de klinische parodontologie. Door de analyse van wetenschappelijke sleutelartikelen wordt inzicht verkregen in de klinische principes van de parodontale behandeling, waardoor de manier van behandelen beargumenteerd kan worden en de beperkingen beter gesignaleerd worden.

– In studieonderdeel 3 wordt een casus, behandeld in de eigen praktijksetting, uitvoerig gedocumenteerd en wordt het behandelproces evenals het behandelresultaat onderbouwd door middel van de literatuur. Daarnaast wordt deze casus tijdens een mondeling examen gepresenteerd.


De LP is gericht op het vergroten van het zelfoplossend vermogen en het ontwikkelen van autonomie. Verder heeft de cursist de nodige zelfsturing voor het organiseren en plannen van het te doorlopen studietraject.


Na het succesvol afronden van de LP wordt een officieel diploma uitgereikt.

NVM-educatie mondhygiënisten

Het nascholingsinstituut NVM-educatie mondhygiënisten is een initiatief van Stichting NVM – Onderzoek en Scholing. Door middel van een gevarieerd cursusaanbod maakt NVM-mondhygiënisten het voor haar leden nóg aantrekkelijker om te investeren in kwaliteit en persoonlijke ontwikkeling.
educatie@mondhygienisten.nl
0306571985
40, Groenewoudsedijk, Utrecht, 3528BK