Basistraining Persoonsgericht werken

Via oplossingsgerichte gespreksvoering
persoonsgerichte zorggespreksvoeringoplossingsgerichtdagelijkse praktijk

In Persoonsgericht zorg staat niet de ziekte of aandoening van de patiënt centraal, maar de persoon zelf. Maar hoe voer ik als zorgverlener echt een ander gesprek in de spreekkamer? Oplossingsgericht werken is hiervoor een geschikte gespreksmethode. Bij de oplossingsgericht aanpak vraagt de zorgverlener niet waar de patiënt vanaf wil, maar waar hij naartoe wil. Een veel gebruikt voorbeeld is die van de taxichauffeur, die vraagt ook niet ‘waar kom je vandaan?’, maar ‘waar wil je naartoe?’ Samen met de zorgverlener gaat de patiënt op zoek naar haalbare stappen door bv. te kijken naar situaties waarin het al wel is gelukt om dichter bij zijn doel te komen. De rol van de zorgverlener verandert hierdoor naar die van coach.

23 mei 2024
325
6 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 325
Inclusief : Lichte maaltijd

Datum en locatie

23 mei 2024
13:00
19:00
Dokter van Deenweg 162, 8025BM, Zwolle

Beroepen

Arts voor verstandelijk gehandicapten
6 Punten
ABC1
Huisarts
6 Punten
ABC1
Physician Assistant
6 Punten
ABC1
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
6 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
6 Punten
NVvPO
Omschrijving

Doel en opzet / Programma

Na afloop van deze training hebben de deelnemers kennis van de principes, methoden en technieken van oplossingsgerichte gespreksvoering en zijn zij in staat om patiënten op oplossingsgerichte wijze te begeleiden met de problemen die de patiënten ervaren.

De deelnemers hebben tijdens de training zelf ervaren hoe het is om oplossingsgericht te worden begeleid.


Coaching in groepjes

De training wordt aangeboden inclusief een follow-up om het geleerde in de praktijk eigen te maken. In de maanden na de training hebben deelnemers de mogelijkheid om met 3 mede-cursisten en onder begeleiding van een coach een aantal gesprekken in de huisartspraktijk (na) te bespreken, in drie keer een bijeenkomst van ongeveer anderhalf uur. De data en tijden worden in goed overleg afgestemd.

Medrie BV

zwolle@medrie.nl
18, Dr. Klinkertweg, Zwolle, 8025BS