Deze cursus is verlopen
Klopt het? Van hoe klopt het hart tot klopt de informatie die we krijgen.
Een boeiende studiedag waarin we diep ingaan op diverse medische onderwerpen. Onze experts bespreken de nieuwste inzichten en behandelingen op het gebied van reumatologische ziektebeelden, cardiale problematiek bij vrouwen en mannen, invloed van depressie op geheugen, gewrichtsprotheses, en mechanismen van chronische pijn. Parallelle sessies bieden verdiepingen in neuropsychologisch onderzoek, lichamelijk onderzoek van nek en rug, PTSS-behandelingen en belasting na hartproblemen. Een unieke kans voor verzekerings- en bedrijfsartsen om hun kennis te verbreden en up-to-date te blijven.
190
6 Punten
Nascholing
Physical course - single
Prijzen
Regulier
€ 190
Beroepen
Arts beleid en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts indicatie en advies KNMG
6 Punten
ABSG
Arts infectiebestrijding KNMG
6 Punten
ABSG
Arts Internationale Gezondheidszorg en Tropengeneeskunde KNMG
6 Punten
ABSG
Arts maatschappij en gezondheid
6 Punten
ABSG
Competenties
Medische handelen 60 %
Kennis en wetenschap 20 %
Organisatie en financiering 20 %
Programma
Omschrijving
Plenair
1. Kloppende gewrichten. De reumatologische praktijk anno 2024. dr. Marie-Luise Oudemans
Deze sessie behandelt veelvoorkomende reumatologische ziektebeelden, de nieuwste inzichten in symptomen, oorzaken, diagnostiek en behandelingen, veranderende prognoses, leefregels en beperkingen in het functioneren, en de invloed van werk op cliënten.
2. Hoe klopt het vrouwenhart? dr. Marieke Ludwig, cardioloog en verzekeringsarts niet praktiserend.
Hier worden de verschillen tussen het vrouwen- en mannenhart belicht, evenals de belangrijke richtlijnen voor artsen, de nieuwste inzichten en prognoses bij beide geslachten, en de impact op belastbaarheid.
3. Wat elke arts over herinneren en vergeten moet weten. Douwe Draaisma, psycholoog
Deze sessie gaat over de invloed van depressie op het geheugen, selectieve herinnering, het Rashomon-effect, en de invloed van afronding op de herinnering van de cliënt.
4. (Knie)artrose: gewrichtssparende en gewrichtsvervangende behandelopties dr. Hugo van der Veen, orthopedisch chirurg
Onderwerpen zijn onder andere het ontstaan en voorkoming van artrose, begeleiding en afremming, de relatie tussen artrose en belastbaarheid, verschillende gewrichtsvervangende en -sparende behandelingen en complicaties, herstel en belastbaarheid van prothesen.
5. Pijnbehandeling. Uli Beese, anesthesioloog
Mechanismen van chronische pijn, interventies ter voorkoming, mogelijkheden en toepassingsmomenten voor pijnbehandeling, prognoses, behandeltrajecten en adviezen over belasting post-behandeling worden hier behandeld.
Parallelsessies
Het hart en belastbaarheid. Marieke Ludwig - Cardioloog, Verzekeringsarts niet praktiserend
Onderwerpen zijn hier de belastbaarheid na cardiale problemen, de leidraad van ejectiefractie, functioneringsproblemen en leefregels bij cardiale problematiek, en de verschillen tussen mannen en vrouwen.
Klopt het wat de cliënt vertelt? Hilde Dijkstra - Neuropsycholoog
Deze sessie behandelt onderdelen van neuropsychologisch onderzoek, signalen van simuleren/aggraveren/dissimuleren, testmethoden, en de interpretatie en omgang met de resultaten richting cliënt door verzekerings- en bedrijfsartsen.
Kloppen de bevindingen bij lichamelijk onderzoek? Daniel de Kam - Verzekeringsarts en Tom Brandon - Sportarts
Deze sessie richt zich op eenvoudig lichamelijk onderzoek bij veelvoorkomende gewrichtsklachten in de spreekkamer, en verifiëring van bevindingen uit de anamnese.
PTSS Lidy Brongers - Psychiater en Rick Haart - Psycholoog
Behandeling van wat PTSS is, de verschillende soorten, diagnostische trends, oorzaken van latere uitval, behandelingsopties en timing, invloed op functioneren, en behandelings-/begeleidingsmogelijkheden voor dagelijkse activiteiten en re-integratie.
StudiekringNoord
info@studiekringnoord.nl
0641908395
30, Linnaeusplein, Groningen, 9713GS