NAE Congres 2024

Eetstoornissen in Beweging
eetstoornissenpsychiatriediëtetiekkinderdiëtetiekvoedingsmanagement

Donderdag 21 november organiseert de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) opnieuw een congres voor professionals, ervaringsdeskundigen, betrokkenen en andere belangstellenden. Het congres vindt plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Het thema voor deze dag is ‘Eetstoornissen in Beweging’. Hier zullen we letterlijk, de rol van beweging bij eetstoornissen en bij de behandeling, en figuurlijk, interessante bewegingen binnen het eetstoornisveld, bij stilstaan.

21 nov. 2024
09:00 - 18:00
325
0-6 Punten
Congres
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 325

Datum en locatie

21 nov. 2024
09:00
18:00
Stationsplein 3, 8011CW, Zwolle

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
6 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
6 Punten
Registerpl
Cognitief gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
VGCt
Diëtist
Accreditation in aanvraag
NVD
Gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
VGCt

Competenties

Medische handelen 80 %
Kennis en wetenschap 20 %

Programma

Omschrijving

Dit jaar hebben we een programma ontworpen om u actief bij het thema ‘Eetstoornissen in Beweging’ te betrekken. Gedurende de dag zullen vooraanstaande gastsprekers vanuit diverse expertises het centrale thema belichten. Daarnaast bieden we ook dit jaar weer verschillende workshops aan waarvoor u zich kunt inschrijven. U kunt zich voor maximaal 2 workshops inschrijven, met elk een duur van 60 minuten. Naast de workshops kunt u zich laten inspireren door een verscheidenheid aan wetenschappelijke posters. De dag zal centraal worden afgesloten en natuurlijk nodigen we u van harte uit voor de borrel.


Leerdoelen:

1. Deelnemers verwerven inzicht in nieuwe ontwikkelingen in diagnostiek, behandeling en preventie van voedings- en eetstoornissen, als ook state-of-the-art van klinisch wetenschappelijk onderzoek;

2. De inhoud van het programma draagt bij aan het verhogen van kennis en vaardigheden betreffende de algemene (volwassenen)psychiatrie, de kinder- en jeugdpsychiatrie, de psychodiagnostiek, de keuze voor verschillende gedragstherapieën c.q. vaktherapieën, aspecten van somatiek en diëtetiek (voedingsmanagement);

3.  Het thema van het congres is ‘Eetstoornissen in beweging’; de aandacht gaat tijdens deze dynamische dag letterlijk naar de rol van beweging bij eetstoornissen en bij de behandeling en hoe we hier goed mee om kunnen gaan. Maar ook de figuurlijke bewegingen in het eetstoornisveld zullen worden meegenomen, zoals de invloed van sociale media op het lichaamsbeeld en de rol die de behandelaar zou moeten innemen om de cliënt goed te kunnen ondersteunen/behandelen. 

Nederlandse Academie voor Eetstoornissen

bureau@naeweb.nl
19, Sandifortdreef, Leiden, 2333ZZ