Professions
Companies
count-province
11 Results
Verslavingsarts KNMG
Course banner
10 Sep
Sep
09:00
€ 192

Parnassia groep

Webinar
Online
4
Slapeloosheid is een zeer veelvoorkomend probleem bij mensen met psychiatrische stoornissen; toch is er vaak weinig aandacht voor in de behandeling. Wil jij meer weten over slaap en slapeloosheid en wil je kennismaken met een evidence-based behandeling, die je makkelijk in je eigen werk kunt toepassen? Dan is deze online training bedoeld voor jou.
Course banner
€ 192
Company Logo
Course banner
24 Sep
Sep
18:00
Free

Medice BV

Physical course - single
Van der Valk Hotel 's-Hertogenbosch - Vught
2
De farmacotherapeutische behandeling van ADHD, met name de stimulantia methylfenidaat en dexamfetamine, is al jaren onderwerp van discussie en controverse. Discussie over misbruik, verslaving en cognitive enchacement, die uiteraard ook in deze cursus aan bod komen, overschaduwen dan ook nog wel eens het feit de stimulantia een uiterst effectieve behandeling zijn voor patiënten met ADHD, zowel vanuit het medisch als maatschappelijk perspectief. Ik nodig u dan ook graag uit voor de interactieve workshop “de farmacotherapie van ADHD”
Course banner
Free
Company Logo
Course banner
08 Oct
Oct
18:00
Free

Medice BV

Physical course - single
Van der Valk Best
0-3
"De deelnemers krijgen inzicht in: Terechte terughoudendheid in medicatiegebruik bij kinderen?!; Toename aantal pt en met eetstoornissen gevolg van Covid?; Slecht slapen (post of propter); Brede impact van social media op o.a. gedrag en slaap; Autisme en medicatie (speciale benadering?); Leveringsproblemen medicatie; Een veranderende prikkelrijke wereld.
Course banner
Free
Company Logo
Course banner
15 Oct
Oct
10:00
€ 330

Cure & Care Development

Physical course - single
CCD Arnhem
6-7
Soms past de problematiek van een patiënt niet in één vakje. Bijvoorbeeld omdat er sprake is van een psychische stoornis en een verslaving. Of een verslaving en een licht verstandelijke beperking (LVB). Maar wat als de problematiek nóg complexer is? Wat als de problematiek van de patiënt zelfs niet in twee vakjes past? Dat is het geval bij triple problematiek, oftewel het samengaan van een LVB, verslaving en psychische stoornis.
Course banner
€ 330
Company Logo
Course banner
15 Oct
Oct
10:00
€ 740

Cure & Care Development

Physical course - series
CCD Arnhem
15-27
In deze blended cursus wordt aandacht besteed aan het vormgeven van diagnostiek en behandelingstrajecten voor mensen met problematisch middelengebruik én een verstandelijke beperking. In de training is aandacht voor kennis over beide afzonderlijke sectoren, de combinatieproblematiek, specifieke behandellijnen en het aanpassen van bestaande behandelingen. Ook is er aandacht voor het coachen van begeleiders in het omgaan van deze vorm van dubbeldiagnose problematiek.
Course banner
€ 740
Company Logo
15 Oct
Oct
14:00

Leids Congres Bureau B.V.

Webinar
Online
1.5-2
Om te bepalen wat het effect van de e-sigaret voor de volksgezondheid is zijn drie vragen van belang: 1) wat zijn de gezondheidsrisico’s van vapen? 2) is de e-sigaret een geschikt rookstopmiddel waarmee veel rokers kunnen afstappen van het roken? en 3) is de vape voor jongeren schadelijk en juist een opstap om te beginnen met roken? Deze drie onderwerpen komen in deze webinar aan bod. Daarnaast gaan we in op andere nieuwe tabaksproducten zoals verhitte tabak en snus.
€ 99
Company Logo
06 Dec
Dec
13:30

Cure & Care Development

Webinar
Online
3
In deze cursus bespreken we wanneer er sprake is van problematisch gamen en hoe dergelijk gedrag te verklaren valt vanuit een biopsychosociaal model. Vervolgens bespreken we op welke manier dit problematisch gamegedrag aangepakt kan worden middels technieken vanuit de cognitieve gedragstherapie.
€ 200
Company Logo

GGZ Ecademy

E-learning
1-2
In dit leertraject gaat de deelnemer aan de slag met het bepalen van de zorgvraagtypering volgens het nieuwe Zorgprestatiemodel. Vanaf 2022 is het Zorgprestatiemodel het standaard bekostigingssysteem in de geestelijke gezondheidszorg en de forensische zorg. In dit leertraject wordt de theorie van de zorgvraagtypering behandeld. Voor de ggz (incl. verslavingszorg) is er naast de theorie casuïstiek en toetsing beschikbaar. Voor de forensische zorg zijn casuïstiek en toetsing nog in ontwikkeling. Deze worden toegevoegd zodra eind december het Handboek Zorgvraagtypering Forensische Zorg definitief is.
Free
Company Logo

IQsted

E-learning
0-3
In deze online cursus gaan we het hebben over cultuur binnen de behandeling en organisatie.
€ 75

Medice BV

E-learning
3
Bent u niet in de gelegenheid geweest dit symposium bij te wonen? Volg dan de opgenomen presentaties van de sprekers online.
On request
Company Logo

GGZ Ecademy

E-learning
3-4
Dit leertraject gaat over voedings- en eetstoornissen. Hoewel patiënten met een eetstoornis doorgaans behandeld worden in gespecialiseerde poliklinieken en centra, is het voor algemeen werkende psychiaters en psychologen zeer nuttig kennis te bezitten van eetstoornissen.
On request
Company Logo
map icon