Vapen | Webinar

vapenstoppen met vapenstoppen met rokenrokene-sigaret

Om te bepalen wat het effect van de e-sigaret voor de volksgezondheid is zijn drie vragen van belang: 1) wat zijn de gezondheidsrisico’s van vapen? 2) is de e-sigaret een geschikt rookstopmiddel waarmee veel rokers kunnen afstappen van het roken? en 3) is de vape voor jongeren schadelijk en juist een opstap om te beginnen met roken? Deze drie onderwerpen komen in deze webinar aan bod. Daarnaast gaan we in op andere nieuwe tabaksproducten zoals verhitte tabak en snus.

15 okt. 2024
14:00 - 16:00
99
1.5-2 Punten
Online
Webinar
Webinar

Prijzen

Regulier € 99

Datum en locatie

15 okt. 2024
14:00
16:00
Online

Beroepen

Jeugdzorgwerker
1.5 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
1.5 Punten
SKJ
Pedagoog
1.5 Punten
SKJ
Physician Assistant
2 Punten
VVGN
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
2 Punten
V&VN

Sprekers

Esther Croes

Spreker
Esther Croes is arts-epidemioloog bij het Trimbos-instituut. Haar deskundigheid betreft de lichamelijke gevolgen van middelengebruik. Zij is expert op het gebied van de e-sigaret.
Omschrijving

De e-sigaret werd twee decennia geleden op de markt gebracht als hulpmiddel om te stoppen met roken. Inmiddels heeft het product met name aantrekkingskracht op jongeren en jongvolwassenen, mede omdat het beeld is ontstaan dat ‘vapen’ niet zoveel kwaad kan. Om te bepalen wat het effect van de e-sigaret voor de volksgezondheid is zijn drie vragen van belang: 1) wat zijn de gezondheidsrisico’s van vapen? 2) is de e-sigaret een geschikt rookstopmiddel waarmee veel rokers kunnen afstappen van het roken? en 3) is de vape voor jongeren schadelijk en juist een opstap om te beginnen met roken? Deze drie onderwerpen komen in deze webinar aan bod. Daarnaast gaan we in op andere nieuwe tabaksproducten zoals verhitte tabak en snus.

Leids Congres Bureau B.V.

info@leidscongresbureau.nl
0715148203
144, Lammenschansweg, D, Leiden, 2321JX