Deze cursus is verlopen

Structureel Echoscopisch Onderzoek (SEO)

2e trimester screening
Obstetriestructureel echoscopisch onderzoekprenatale screeningechoscopieEchoscopisch Onderzoekdiagnostiekprenatale diagnostiekechografieechoscopistechoscopische vaardighedenpraktische echoscopische

De post-bacheloropleiding voor structureel echoscopisch onderzoek biedt een diepgaande training voor het uitvoeren van gedetailleerde tweede trimester screenings. Deze opleiding omvat zowel theorie als praktijk en stelt professionals in staat om zelfstandig echoscopische onderzoeken uit te voeren bij zwangerschappen tussen de 18 en 21 weken. Deelnemers krijgen de kans om hun vaardigheden te ontwikkelen door te oefenen met echte modellen, wat essentieel is voor het nauwkeurig beoordelen van de ontwikkeling van het ongeboren kind.

3750
In aanvraag
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 3750
Inclusief : Lesmateriaal en vegetarische lunch
Opmerking :btw vrij

Beroepen

Verloskundigen
Accreditation in aanvraag
76 Punten
KNOV

Competenties

Medische handelen 100 %

Sprekers

Arlette Jansen

Coördinator obstetrie onderwijs Fontys en Echoscopist
Omschrijving

De post-bacheloropleiding 'Structureel Echoscopisch Onderzoek tweede trimester' biedt diepgaande kennis en praktische vaardigheden voor het uitvoeren van een tweede trimester screening. Deze screening is cruciaal voor het beoordelen van de groei en ontwikkeling van het kind, evenals het identificeren van mogelijke lichamelijke afwijkingen.


De opleiding combineert theorie met hands-on praktijklessen in kleine groepen, waarbij echte zwangere vrouwen als modellen dienen om de vaardigheden te verfijnen. Na afronding van deze opleiding ben je in staat om zelfstandig een volledige screening uit te voeren.


Je leert kijken naar:

  • de groei van het kind
  • de ontwikkeling van de organen en
  • of het kind lichamelijke afwijkingen heeft zoals een open rug, open schedel, waterhoofd, hartafwijkingen, gat in het middenrif, gat in de buikwand, afwijking van de nieren of afwijking van de botten. 


Fontys voor Professionals

fontysprohealth@fontys.nl
0885082800
1, Rachelsmolen, Eindhoven, 5612MA