Cursus Endodontie in de praktijk

tandartstandartsentandartspraktijkwortelkanaalwortelkanaalbehandelingEndodontie

Een praktische cursus met veel aandacht voor- en practicum met moderne instrumentarium en materialen, zoals; endomotoren/vijlsystemen, lengtebepaling/apexlocators, irrigatie en obturatie.

06 jun. 2024
10:00 - 16:00
695
In aanvraag
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 695
Exclusief : Studiemateriaal: € 25,-

Datum en locatie

06 jun. 2024
10:00
12 sep. 2024
16:00
Stationsplein 1, 3311JV, Dordrecht
12 sep. 2024
10:00
16:00
W. Alexanderplein 16, 3862CE, Nijkerk
03 okt. 2024
10:00
16:00
W. Alexanderplein 16, 3862CE, Nijkerk

Beroepen

Tandarts
Accreditation in aanvraag
KRT

Sprekers

ROB VERMAAS

TANDARTS
Rob Vermaas studeerde tandheelkunde in Groningen en heeft zich na zijn diensttijd als tandarts bij de landmacht gevestigd als algemeen practicus in Zevenaar. Naast de praktijk is hij veel betrokken geweest bij de evaluatie en ontwikkeling van tandheelkundige materialen. Sinds 2000 ondersteunt hij, als consultant, diverse bedrijven in de ontwikkeling marketing en implementatie van tandheelkundige producten. Hiervoor geeft o.a. hij trainingen aan dealers maar ook aan de professionele gebruikers (tandartsen en mondzorgkundigen). Sinds 2005 ook werkzaam als docent in diverse, tandheelkundige, vakgebieden. Graag deelt hij de praktijk ervaring en uitgebreide productkennis met de cursisten.

Doelen

Na deze cursus heb je kennis van/kun je:

Beoordelen mogelijke complicaties aan de hand van de DETI
Praktiseren van – en werken met diverse mechanische vijlsystemen
Betrouwbare lengtebepaling
Preparatie en desinfectie van wortelkanalen
Omschrijving

Deze cursus is zowel voor de tandarts met jaren ervaring die “over de grens wil kijken” naar veranderingen in het vakgebied als de jongere tandarts, die meer praktijkervaring op wil doen.


Met de komst van de gedifferentieerde tandartsen worden veel wortelkanaalbehandelingen niet meer in de eigen praktijk gedaan maar “uitbesteed”.


Is dit de realiteit? Hoort de wortelkanaalbehandeling in de praktijk en de complexere behandeling bij de endodontoloog?


Zeker is dat de initiële wortelkanaalbehandeling van essentieel belang is voor het eindresultaat. Ongeacht of je de behandeling zelf afmaakt of verwijst naar een gedifferentieerde collega, het is belangrijk om de mogelijkheden en de prognose vanaf het eerste moment mee te laten wegen.           


Omdat natuurlijke “elementen” het beste hulpmiddel zijn voor deze training, vragen we de cursist enkele geëxtraheerde elementen, voorzien van een endodontische opening, mee te nemen.


Indien je in het bezit bent van een loupe bril raden we aan ook deze mee te nemen naar de cursus.



Dental Best Practice B.V.

Dé organisator van tandheelkundige cursussen, opleidingen, trainingen en congressen gericht op het optimale functioneren van het hele team.
info@dentalbestpractice.nl
0553121050
3, Molenstraat, A, Bathmen, 7437AH