Deze cursus is verlopen

ENDO SEMINAR-IV

endodontischendodontischeendodontische behandelingEndodontologieendodontische behandelingenendodontische complicatiesgebitselementenverlies gebitselementen

Het voorspelbaar opbouwen van endodontisch behandelde elementen zorgt enerzijds voor een beter resultaat op lange termijn van de endodontische behandeling en anderzijds voor een langduriger behoud.

1180
7 Punten
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1180

Beroepen

Tandarts
7 Punten
KRT

Sprekers

Stephane Browet

Tandarts
Stephane Browet studeerde in 1995 af als tandarts. Na zijn afstuderen volgde hij er een 2-jarige post-graduate opleiding esthetische tandheelkunde. Sinds die tijd is Stephane een veel gevraagd internationaal spreker en cursusleider.

Doelen

De herstelbaarheid van een element objectief weten te bepalen
De indicatie kennen van wortelstiften
De indicatie kennen van de verschillende restauratievormen
In staat zijn het element hermetisch te kunnen afsluiten
In staat zijn het element voorspelbaar te kunnen herstellen met een zo goed mogelijke prognose Blijf op de hoogte van ons cursusaa
Omschrijving

ONDERWERPEN

  • In hoeverre is een gebitselement nog te herstellen? Wat zijn de criteria?
  • To post or not to post...
  • Welke materialen zijn geschikt voor het opbouwen van een element?
  • Vulling, partiële restauratie of kroon? To cover or not to cover...
  • Anterior en posterior, één pot nat?


OVER DEZE CURSUS

Endodontisch behandelde gebitselementen hebben vaak al een lange restauratieve weg afgelegd. In hoeverre is zo een element verschillend van een vitale tand of kies? Vraagt dit een specifieke aanpak?


Het definitieve herstel van endodontisch behandelde elementen is niet zo eenvoudig. De keuzes die gemaakt moeten worden hangen af van vele factoren. Plaatsen we wel of geen wortelstift? Werken we met een directe of indirecte restauratie? Welke materialen zijn hiervoor het meest geschikt?

Kortom veel onderwerpen die tijdens de cursus en de praktische oefeningen uitgebreid aan bod zullen komen.


Doelgroep en niveau

Deze cursus is geschikt voor tandartsen. Het niveau van de cursus is afgestemd op deelnemers die als tandarts algemeen practicus werken. Zij willen hun vaardigheden bij het opbouwen van endodontisch behandelde elementen verbeteren voor meer efficiëntie en een voorspelbaarder resultaat. 

Centre Innovative Dental Education

Het CIDE is een hypermodern cursuscentrum in een van de mooiste wijken van Den Haag. Wij maken theoretische en praktische kennis toegankelijk voor tandartsen en tandarts-specialisten.
desk@cide.nl
0703607430
23, Groot Hertoginnelaan, Den Haag, 2517EB