Emotionally Focused Therapy; Partner/relatietherapie op basis van de gehechtheidstheorie

NVRGemotionally focused therapyrelatietherapierelatiesgehechtheidstheorieSpecialistische moduletherapie

Leer de krachtige methodiek van Emotionally Focused Therapy (EFT) voor partner/relatietherapie, gebaseerd op de gehechtheidstheorie van Bowlby en ervaringsgericht leren. Ontwikkel vaardigheden en een validerende attitude als therapeut om veiligheid en nieuwe verbindingen tussen partners te creëren. Deze helder beschreven cursus biedt inzicht in de drie fasen van het EFT-model en biedt praktische oefeningen en rollenspellen om de vereiste technieken te leren.

13 sep. 2024
09:30 - 16:45
1310
40 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1310

Datum en locatie

13 sep. 2024
09:30
06 dec. 2024
16:45
Teleportboulevard 100, 1043EJ, Amsterdam
Vol
21 nov. 2024
09:30
13 feb. 2025
16:45
Stationsplein 11, 3511CA, Utrecht
Vol

Beroepen

Jeugdzorgwerker
40 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
40 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
40 Punten
SKJ
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
40 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
40 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Maaike Martens

Docent
Maaike Martens is (NVRG geregistreerd) systeemtherapeut, gevorderd EFT therapeut en vaktherapeut drama. Zij heeft ruim 15 jaar werkervaring als systeemtherapeut en dramatherapeut in de ambulante kinder- en jeugdpsychiatrie en klinische gezinsbehandeling. Daarnaast is Maaike supervisor NVRG. Momenteel is zij werkzaam in haar eigen praktijk voor relatie- en gezinstherapie. Het gedachtegoed van EFT, nieuwe autoriteit en AFFT zijn uitgangspunten in haar praktijk voor het werken met ouders, gezinnen en stellen.
Omschrijving

De cursus Emotionally Focused Therapy (EFT) biedt een ervaringsgerichte benadering voor partner/relatietherapie op basis van de gehechtheidstheorie van Bowlby. Cursisten leren in drie fasen hoe ze veiligheid kunnen terugwinnen in een ontregelde relatie en hoe ze nieuwe verbindingen tussen partners kunnen creëren. Naast het theoretische denkkader ligt de nadruk op het aanleren van vaardigheden en de juiste attitude, door middel van rollenspellen, oefeningen en eigen inbreng.

Doelstellingen

Doel van deze cursus is om cursisten op het niveau te brengen dat zij op enthousiaste wijze EFT kunnen en durven in te zetten in hun therapeutisch werk. Als de cursus doorlopen is kent de cursist de opbouw van de therapie en heeft de cursist geoefend met de vaardigheden en technieken die ingezet worden in de verschillende stappen. De cursist heeft ervaren hoe hij1 zichzelf als instrument in deze hechtingsgerichte therapie inzet.

King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE