Basisopleiding IoPT

relatietherapieindividuele behandelingtraumatologischtraumatrauma'smeergenerationele psychotraumatologieherformulering

Deze nascholingscursus vormt een basisopleiding in de identiteitsgerichte psychogtraumatherapie (ioPT) en de opstellingsmethode zoals deze is ontwikkeld door Prof. Dr Franz Ruppert, grondlegger van de meergenerationele traumatologie en trauma-opstellingsmethode.

22 mrt. 2024
09:00 - 17:00
2450
30-85 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 2450
Inclusief : cursusmateriaal, lunch en dagzorging
Exclusief : boeken

Datum en locatie

22 mrt. 2024
09:00
14 sep. 2024
17:00
Biesseltsebaan 34, 6561KC, Groesbeek
07 mrt. 2025
09:00
06 sep. 2025
17:00
Biesseltsebaan 34, 6561KC, Groesbeek

Beroepen

Gezondheidszorgpsycholoog
85 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
85 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
85 Punten
FGzPt
Orthopedagoog-generalist
48 Punten
NIPK&J/NVO
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
48 Punten
NIPK&J/NVO
Omschrijving

Na afloop van de cursus:

  1. Heeft de cursist kennis van verschillende vormen van opstellingen zoals die gebruikt kunnen worden in individuele therapie en relatietherapie (met behulp van bodemankers)
  2. Heeft de cursist kennis opgedaan van de meergenerationele psychotraumatologie in verdieping, te weten: de traumabiografie
  3. Heeft de cursist ervaring opgedaan met basale opstellingsfenomenen, zoals representerende waarnemen, basale opstellingsinterventies zoals het onderscheiden van wat verward is geraakt en het verbinden wat verloren is geraakt.
  4. Kan de cursist leren werken met de opstellingsmethode d.m.v. een herformulering van de hulpvraag van een cliënt in termen van een “verlangen”
  5. Kan de cursist de opstelling “lezen” in termen van de meergenerationele traumatologie, op basis van het onderscheiden van trauma- overlevingsdelen en gezonde delen en de verschillende vormen van trauma (identiteitstrauma, symbiosetrauma, trauma van de seksualiteit en trauma van eigen daderschap, maar ook bindingssysteemtrauma, symbiosetrauma, existentietrauma, hechtingstrauma, vroeg trauma)
  6. Kan de cursist de opstellingsmethode toepassen in de eigen werksetting door middel van representatieve middelen als poppetjes, met behulp van representanten, en zichzelf of de cliënt als representant.

Zielsbelang

Walter de Vries biedt specialistische GGZ psychotherapie die door de zorgverzekeraar wordt vergoed, op basis van verwijzing door de huisarts. De praktijk is aan het Nico Scheepmakerpad 12 in Culemborg. Verder ben ik aangesloten bij netwerkorganisatie stichting 1NP voor basis- en specialistische GGZ (www.1np.nl) en met diverse collega-praktijken in de regio, waaronder Guido Machielsen, klinisch psycholoog/seksuoloog/relatietherapeut te Maarssen. Meer info over mij vind je op: over Zielsbelang.
info@zielsbelang.nl
14, Nico Scheepmakerpad, Culemborg, 4103VG