Deze cursus is verlopen

Opleiding systeemtherapie: Inleiding

systeemtherapieinleidingsysteemtherapeutisch medewerker

Je leert schakelen en werken met inhoud en proces. Ook kijken we alvast vooruit naar het taxeren van samenwerkingsrelaties wat in het vervolgblok plaatsvindt. Werken met kleinere en grotere systemen is een vak apart!

2530
0-66 Punten
Online
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 2530

Beroepen

Jeugdzorgwerker
66 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
66 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
66 Punten
NVO, SKJ
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
66 Punten
NIPK&J/NVO
Systeemtherapeut
Accreditation in aanvraag
NVRG
Omschrijving

Wil je je kennis vergroten over de systeemtheorie? Wil je weten welke systemische principes en interventies je toepast in het werk met gezinnen en wanneer je welk principe toepast? Geef je dan op voor dit inleidend blok van de basiscursus Systeemtherapie! In dit inleidende deel van de basiscursus leer je vanuit een helder theoretisch kader werken met de systemische context van hulpvragen. Je leert schakelen en werken met inhoud en proces. Ook kijken we alvast vooruit naar het taxeren van samenwerkingsrelaties wat in het vervolgblok plaatsvindt. Werken met kleinere en grotere systemen is een vak apart!

Naast basiskennis over de systeemtheorie en het systemisch werken staat in deze opleiding een metamodel centraal. Met dit model leer je gestructureerd kijken naar (en werken met) interacties en systemen. Daarbinnen is ruimte voor allerlei systemische stromingen en soorten interventies, met bijvoorbeeld meer structureel-strategische, tot narratieve tot een oplossingsgericht karakter. Juist deze manier van analyseren en ordenen maakt dat de opleiding voor veel mensen als niet alleen systemisch versterkend wordt ervaren, maar ook als vormend waar het gaat om positionering als professional in het algemeen. We werken vanuit het Truijens Interactie Model©: een metamodel waarbinnen je gestructureerd systemische concepten ordent aan de hand van het Tweesporenmodel.

Er is altijd ruimte en aandacht om de geleerde theorie te koppelen aan eigen casuïstiek en de eigen werksituatie.

PAO Psychologie

info@pao.nl
0854879310
41, Keurenplein, A163, Amsterdam, 1069CD