
Antistolling
Zorg voor patiënten met antistollingsmedicatie is belangrijk! Onjuist gebruik kan namelijk grote gevolgen hebben: trombo-embolische complicaties en/ of bloedingen. Iedereen in de 'keten' rond de patiënt - apotheker, apothekersassistent, huisarts, praktijkondersteuner en medisch specialist - heeft te maken met antistolling. We kunnen alleen sámen zorgen dat die antistollingszorg veilig en efficiënt is. Na het volgen van deze scholing is je kennis weer op peil en weet je wat je collega's doen.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Door de komst van de DOAC vindt de follow-up van patiënten met langdurige antistollingsmedicatie steeds vaker in de huisartsenpraktijk plaats. De werkgroep antistollingszorg Drenthe heeft een checklist gemaakt die gebruikt kan worden als leidraad bij de controle van antistollingsmedicatie. Ook is inmiddels in VIP Live het rapport bloedverdunners voor huisartsenpraktijken beschikbaar. Wil je meer weten over antistolling in het algemeen, de werkgroep antistollingszorg, (bovengenoemde) ontwikkelingen en samenwerking op het gebied van antistollingszorg?
Kom dan naar deze nascholingsavond over antistollingszorg die we hebben georganiseerd in samenwerking met de Drentse Apothekers Coöperatie en het Transmuraal Trombose Expertisecentrum Noord Nederland. De Drentse werkgroep Antistollingszorg heet je welkom voor een sandwichprogramma: we beginnen en eindigen met een plenair programma over samenwerking op het gebied van antistollingszorg, met sprekers uit eerste lijn, tweede lijn en trombosedienst. Daar tussenin is er een inhoudelijk programma waarin apothekers en huisartsen, apothekersassistenten en praktijkondersteuners vanuit hun eigen beroepsgroep worden bijgeschoold.