NAE Congres 2024
Donderdag 21 november organiseert de Nederlandse Academie voor Eetstoornissen (NAE) opnieuw een congres voor professionals, ervaringsdeskundigen, betrokkenen en andere belangstellenden. Het congres vindt plaats in de Nieuwe Buitensociëteit in Zwolle. Het thema voor deze dag is ‘Eetstoornissen in Beweging’. Hier zullen we letterlijk, de rol van beweging bij eetstoornissen en bij de behandeling, en figuurlijk, interessante bewegingen binnen het eetstoornisveld, bij stilstaan.
Prijzen
Datum en locatie
Beroepen
Competenties
Programma
Dit jaar hebben we een programma ontworpen om u actief bij het thema ‘Eetstoornissen in Beweging’ te betrekken. Gedurende de dag zullen vooraanstaande gastsprekers vanuit diverse expertises het centrale thema belichten. Daarnaast bieden we ook dit jaar weer verschillende workshops aan waarvoor u zich kunt inschrijven. U kunt zich voor maximaal 2 workshops inschrijven, met elk een duur van 60 minuten. Naast de workshops kunt u zich laten inspireren door een verscheidenheid aan wetenschappelijke posters. De dag zal centraal worden afgesloten en natuurlijk nodigen we u van harte uit voor de borrel.
Leerdoelen:
1. Deelnemers verwerven inzicht in nieuwe ontwikkelingen in diagnostiek, behandeling en preventie van voedings- en eetstoornissen, als ook state-of-the-art van klinisch wetenschappelijk onderzoek;
2. De inhoud van het programma draagt bij aan het verhogen van kennis en vaardigheden betreffende de algemene (volwassenen)psychiatrie, de kinder- en jeugdpsychiatrie, de psychodiagnostiek, de keuze voor verschillende gedragstherapieën c.q. vaktherapieën, aspecten van somatiek en diëtetiek (voedingsmanagement);
3. Het thema van het congres is ‘Eetstoornissen in beweging’; de aandacht gaat tijdens deze dynamische dag letterlijk naar de rol van beweging bij eetstoornissen en bij de behandeling en hoe we hier goed mee om kunnen gaan. Maar ook de figuurlijke bewegingen in het eetstoornisveld zullen worden meegenomen, zoals de invloed van sociale media op het lichaamsbeeld en de rol die de behandelaar zou moeten innemen om de cliënt goed te kunnen ondersteunen/behandelen.