Motiverende Gespreksvoering (basis)

motiverende gespreksvoeringmotiverende gesprekkenmotivatie van de patiëntpatiëntenmotivatiemotivatie

In de basistraining Motiverende Gespreksvoering (MGV) bij de HAN leer je hoe je gedragsverandering tot stand brengt. Je oefent je vaardigheden tijdens de training, maar ook in je werksituatie met cliënten.

04 nov. 2024
09:30 - 17:30
875
0-36 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 875
Kortingen
€ 75
leden NVD, DCN, VBVD, CODIE, EADV, EN en FOOD

Datum en locatie

04 nov. 2024
09:30
13 jan. 2025
17:30
Kapittelweg 33, 6525EN, Nijmegen

Beroepen

Anesthesioloog
16 Punten
ABAN
Arts
16 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
16 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
16 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
16 Punten
ABAN

Competenties

Communicatie 80 %
Professionaliteit en kwaliteit 20 %
Omschrijving

TRAINING GESPREKSVOERING

Volg de training Motiverende Gespreksvoering

Gedragsverandering is meestal een langzaam en moeizaam proces. Tegenstrijdige gevoelens en gedachten kunnen het veranderingsproces van de cliënt belemmeren. Met de training Motiverende Gespreksvoering krijgen jij en je cliënt meer grip op dit proces. Je gaat doelgericht in gesprek om de eigen motivatie en bereidheid tot verandering van de cliënt te versterken. Je verbetert de effectiviteit van je persoonlijk handelen door op gerichte wijze in gesprek te gaan over gedragsverandering. Samen met je cliënten, respectvol, met compassie en vraaggestuurd.

Toepassing in eigen praktijk

Volg je de training gespreksvoering bij de HAN, dan weet je zeker dat je aan de slag gaat met Motiverende Gespreksvoering zoals het bedoeld is en bewezen effectief blijkt. Toepassing in eigen praktijk is altijd onderdeel van de training. Je voert gesprekken met cliënten. Op de laatste dag analyseer je deze gesprekken met de trainer en medecursisten. Met een meetinstrument/checklist beoordeel je je vaardigheden in Motiverende Gespreksvoering. Kortom, je brengt het geleerde direct in praktijk.

Deskundige en ervaren trainers

Onze trainers hebben ruime ervaring met MGV en bij voorkeur ook met het werkveld van de cursisten. Trainers die lid zijn van MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers) komen regelmatig bijeen om kennis uit te wisselen, te trainen en nieuwe onderzoeken te bespreken. Onze trainers organiseren jaarlijks een intervisiedag. Zo blijven zij voortdurend in ontwikkeling en op de hoogte van de laatste inzichten.

HAN VDO

coordinatie.zddeeltijd@han.nl
1, Groenewoudseweg, Nijmegen, 6524TM