Deze cursus is verlopen

SCHEMATHERAPIE VOOR CLUSTER C (25 UUR)

Schematherapiecluster ctherapie

Schematherapie voor de behandeling van patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis is veel bekender in Nederland dan de behandeling van patiënten met een Cluster C persoonlijkheidsstoornis.

995
0-25 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 995
Inclusief : reader, cursusmateriaal op de website en lunch
Exclusief : boeken en audiovisuele middelen

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
VGCt
Gedragstherapeut
Accreditation in aanvraag
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
25 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
25 Punten
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
25 Punten
FGzPt
Omschrijving

Schematherapie voor de behandeling van patiënten met een borderline persoonlijkheidsstoornis is veel bekender in Nederland dan de behandeling van patiënten met een Cluster C persoonlijkheidsstoornis. Toch behandelen de meeste therapeuten vaker patiënten met cluster C persoonlijkheidsstoornissen. Daarnaast hebben patiënten met hardnekkige angst- en stemmingsstoornissen nogal eens (trekken van) een ontwijkende-, afhankelijke- of een dwangmatige persoonlijkheidsstoornis.


Deze patiënten lijken makkelijker te behandelen, omdat zij minder vaak in crisis raken, maar hun hardnekkige vermijdende en controlerende copingstrategieën zijn tamelijk moeilijk te doorbreken.

Recent zijn een aantal modusmodellen voor cluster C ontwikkeld door Arnoud Arntz en anderen (Arntz, 2010) en zijn meer specifieke behandeltechnieken ontwikkeld om deze problematiek te behandelen. Onderzoek van Bamelis en Arntz toont aan dat schematherapie tot betere resultaten leidt dan andere vormen van (psycho) therapie. Leidraad voor deze cursus is hun protocol waarin cluster C in 50 sessies behandeld wordt.

Van Genderen Opleidingen BV

Wat is schematherapie? Persoonlijkheidsstoornis uitgelegd