Vervolgcursus EMDR bij volwassenen

Eye Movement Desensitization and Reprocessing
mentale gezondheidEMDR therapieEMDR toepassenEye Movement Desensitization and Reprocessing

Dit is het vervolg op de basiscursus EMDR. In deze verdiepingscursus leer je EMDR toepassen in complexe situaties en oefen je met de toepassing ervan bij verschillende soorten klachten. Met die kennis en vaardigheden ben je in staat EMDR breed in te zetten en moeizaam verlopende behandelingen vlot te trekken.

14 okt. 2024
09:30 - 17:30
1295
0-37 Punten
Nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 1295

Datum en locatie

14 okt. 2024
09:30
13 jan. 2025
17:30
Oudenoord 6, 3513ER, Utrecht
16 jan. 2025
09:30
09 apr. 2025
17:30
Oudenoord 6, 3513ER, Utrecht
02 apr. 2025
09:30
26 jun. 2025
17:30
Oudenoord 6, 3513ER, Utrecht

Beroepen

Cognitief gedragstherapeut
30 Punten
VGCt
Gedragstherapeut
30 Punten
VGCt
Gezondheidszorgpsycholoog
37 Punten
FGzPt
Accreditation in aanvraag
NtVP
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
37 Punten
FGzPt

Competenties

Medische handelen 100 %

Sprekers

drs. Hans-Jaap Oppenheim

Docent
Hans Jaap Oppenheim is psychotherapeut, Gz-psycholoog, erkend trainer en supervisor Vereniging EMDR Nederland en VGCt. Hij is werkzaam als cognitief gedragstherapeut bij de Waag, locatie Leiden. Hans Jaap is mede-eindredacteur van de beide Praktijkboeken EMDR.

Doelen

Wat leer je?

Je krijgt inzicht in en kennis over psychopathologie in termen van beschadigende gebeurtenissen.
Op grond van dit inzicht kom je tot een casusconceptualisatie volgens de zogeheten ‘Linksom-Rechtsom’-werkwijze.
Je hebt oog voor de brede toepassingsmogelijkheden van EMDR.
Je kunt moeizaam lopende behandelingen vlottrekken.
Omschrijving

Tijdens de basisopleiding EMDR heb je kennis gemaakt met het EMDR basisprotocol en dit leren toepassen bij relatief ongecompliceerde PTSS. In deze vervolgopleiding ligt de nadruk op complexe situaties, moeizaam lopende behandelingen en bredere toepassingsmogelijkheden, waaronder complexe PTSS. Het EMDR-model kent twee manieren van conceptualiseren: het zogeheten ‘Linksom-model’ voor specifieke klachten met een min of meer duidelijke ontstaansgeschiedenis, zoals angst en stemmingsklachten, en het ‘Rechtsom-model’ wanneer de klachten het beste begrepen kunnen worden als gevolg van disfunctionele opvattingen. Tijdens de opleiding maak je je deze methodes eigen, zodat je ze kunt inpassen in je eigen behandelplan. Daarnaast bevat het programma het gebruik van 'cognitive interweaves' tijdens een EMDR behandeling en stabilisatie met behulp van Resource Development and Installation (RDI). Deze vervolgopleiding is een verplicht onderdeel van het opleidingstraject tot EMDR practitioner en erkend door EMDR Europe.


Wat kun je verwachten?

De eerste twee lesdagen vinden opeenvolgend plaats. De opbouw is gelijk aan de basisopleiding: korte theoretische inleidingen, videodemonstraties, instructies van de werkwijze en oefeningen. Op deze dagen worden de werkwijzen ‘Linksom’ en ‘Rechtom’ uit het EMDR praktijkboek behandeld. De ochtend van de derde dag wordt in zijn geheel besteed aan (de behandeling met EMDR bij) CPTSS. Tijdens de derde en vierde dag is er ruimte voor het herhalen van de stof en stil te staan bij vragen naar aanleiding van jouw ervaringen. Met name wordt aandacht besteed aan het plenair bekijken en bespreken van door de deelnemers gemaakte (en geselecteerde) videofragmenten.

RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS