Emotionele ontwikkeling en welbevinden: Diagnostiek (SEO-V en SEO-R²) en interventies

emotionele ontwikkelingggzinterventies

Werk jij met mensen die zorg en behandeling ontvangen binnen de (verstandelijke) gehandicaptenzorg of ggz, of die op het (speciaal) onderwijs zitten? In deze cursus leer je hoe je de SEO (Schaal voor Emotionele Ontwikkeling, V (verkort) en R² (revised)) kunt toepassen, interpreteren en vertalen naar de praktijk. Ook de theorie en kennis over emotionele ontwikkeling komen aan bod. De cursus wordt afgesloten met een train-de-trainersdag.

02 sep. 2024
09:30 - 16:30
1485
30-76 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 1485
Inclusief : digitale literatuur en lunch
Exclusief : boeken (ongeveer € 135)

Datum en locatie

02 sep. 2024
09:30
25 nov. 2024
16:30
Oudenoord 6, 3513ER, Utrecht
10 mrt. 2025
09:30
02 jun. 2025
16:30
Oudenoord 6, 3513ER, Utrecht

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
76 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
76 Punten
Registerpl
Gezinshuisouder
76 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
76 Punten
Registerpl
Jeugdzorgwerker
76 Punten
Registerpl

Sprekers

Ester de Bruijn

Docent
Ester de Bruijn werkt sinds 1999 als ortho­peda­goog in Amsterdam bij Cordaan. Daarnaast heeft zij een eigen prak­tijk voor super­visie, coaching en training.

Wilma Mathurin MSc

Docent
Wilma Mathurin is als Gz-psycho­loog werk­zaam binnen de ver­stande­lijk gehandi­capten­zorg en de SGGZ. Zij is afgestudeerd als ortho­peda­goog en psycho­loog. Tevens is zij in het bezit van een aantekening seksuologie NVVS. Aandachtsgebieden in haar werk zijn (L)VB, ASS, genderdysforie, emotionele ont­wikke­ling, gehechtheid en vraagstukken rond de seksuele gezond­heid. Zij is medeoprichter en contactpersoon van de Special Interest Group autisme­spectrum­stoor­nissen en seksuali­teit (NVVS).

drs. Angelique Peters

Docent
Angelique Peters is als ortho­peda­goog-generalist werk­zaam bij Reinier van Arkel in Vught en als consulent verbonden aan het CCE. Tevens is zij systeem­thera­peut (i.o.).

drs. Jolanda Vonk

Docent
Jolanda Vonk is als ortho­peda­goog-generalist /GZ-psycho­loog en seksuoloog werk­zaam bij ORO in Helmond en als consulent verbonden aan het CCE. Daarnaast is zij zelf­standig super­visor ( GZ, OG, NIP, NVO en LVSC). Zij is vanaf de oprichting betrokken bij het Landelijk Netwerk Emotionele Ontwikkeling (LNEO) en als deel­nemer verbonden aan het Network of Europeans on Emotional Development (NEED).
Omschrijving

In deze cursus wordt de emotionele ontwikkeling ingebed in de integratieve diagnostiek en beeldvorming. Het gaat zowel om kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen die emotionele kwetsbaarheid ervaren en gebaat zijn bij afgestemde ondersteuning zodat er geen sprake is van over- of onderschatting op draag- en veerkracht. Deze scholing is van toepassing voor mensen die zorg en behandeling ontvangen binnen de ggz, binnen een forensisch kader, als wel binnen de zorg voor mensen met een (verstandelijke) beperking en (Speciaal) Onderwijs. De instrumenten die worden behandeld in de cursus zijn de SEO (Schaal voor Emotionele Ontwikkeling) – V (verkort) en – R² (revised).


Deze scholing is ontwikkeld in samenspraak met de Universiteit en Hogeschool van Gent.


RINO Groep Utrecht

infodesk@rinogroep.nl
0302308450
6, Oudenoord, Utrecht, 3511BS