This course is expired

Jaarsymposium Verslaving 2023

verslavingsproblematiekomgaan met verslavingvernieuwingleefstijlinterventiesvernieuwende invalshoekenalcoholverslavingalcoholgebruikhepatitis

Op donderdag 14 december 2023 ontvangen wij u graag in Amsterdam of online bij het jaarlijks terugkerende Jaarsymposium Verslaving. Een combinatie van basale wetenschap, medische kennis en psychosociale aspecten kenmerken opnieuw het programma.

250
In Request
Fysieke bijeenkomst
Physical course - single

Prices

Regular € 250

Professions

Gezondheidszorgpsycholoog
Accreditation in request
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
Accreditation in request
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
Accreditation in request
FGzPt
Physician Assistant
Accreditation in request
NVvP-psych, VVGN
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
Accreditation in request
V&VN

Skills

Medische handelen 100 %

Speakers

Arnt Schellekens

Voorzitter
Psychiater, Radboud UMC Nijmegen

Andrea Rozema

Spreker
Programmaleider Academische Werkplaats Verslaving, Tilburg University (Tranzo)

Wilco Sliedrecht

Spreker
Verslavingsarts, De Hoop GGZ

Michiel Boog

Spreker
Klinisch psycholoog, Erasmus Universiteit

Esther Pars

Spreker
Onderzoeker, RadboudUMC

Julien Guiraud

Spreker
Founder & President, Vergio

Daan von den Hoff

Spreker
Basisarts en onderzoeker, RadboudUMC

Program

Description

Op donderdag 14 december 2023 ontvangen wij u graag in Amsterdam of online bij het jaarlijks terugkerende Jaarsymposium Verslaving. Een combinatie van basale wetenschapmedische kennis en psychosociale aspecten kenmerken opnieuw het programma.

Nieuw zijn de onderwerpen die voorzitter Arnt Schellekens heeft geselecteerd:

  • Op medisch vlak is er dit jaar aandacht voor hepatitis C. Gezien de hoge prevalentie onder drugsgebruikers (PWUD) en de ernstige gezondheidsrisico's die het met zich meebrengt, is het van cruciaal belang om effectieve preventie-, test- en behandelingsstrategieën te implementeren die specifiek gericht zijn op deze populatie. Een kritische evaluatie van de literatuur geven u inzicht in de doeltreffendheid, haalbaarheid en effectiviteit van een decentraal hepatitis C-zorgpad.
  • Aan de hand van fase-3-studieresultaten wordt de effectiviteit en veiligheid van natriumoxybaat – farmaceutisch GHB – bij de behandeling van alcoholverslaving besproken.
  • Uitgebreid literatuuronderzoek leverde over de afgelopen twintig jaar 37 soorten factoren op die kunnen bijdragen aan of juist beschermen tegen een ‘terugval’ bij een stoornis in het gebruik van alcohol. Na dit symposium weet u welke factoren dit zijn en wat u ermee kunt in de praktijk.
  • Op het vlak van alcoholgebruik is er ook nog aandacht voor vroegsignalering. In het bijzonder hoe dat in de psychiatrie wordt aangepakt en welke rol de verslavingszorg daarin heeft.
  • Met het openen van de online-gokmarkt en het vrijgeven van gokreclames heeft de Nederlandse overheid een gokje gewaagd met de gezondheid van burgers. Tijdens het jaarsymposium worden cijfers en kennis rondom gokverslaving anno 2023 belicht.

Voor wie?

Het jaarsymposium verslaving is bedoeld voor psychiaters, psychologen, psychotherapeuten, verslavingsartsen en SVP’ers en degenen die in opleiding zijn of studeren voor deze disciplines. Andere geïntreseerde professionals zijn ook van harte welkom.


Benecke

deelnemersadministratie@benecke.nl