This course is expired

ACT Basiscursus

ACTbasiscursustherapievaardigheidstrainingcoaching

Wij leiden diverse professionals op om ACT therapie, training of coaching te geven aan mensen waarvoor ze bevoegd zijn om mee te werken vanuit hun vooropleiding.

760 - 770
14-27 Points
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prices

Variable € 760 - 770
Includes : lunch/koffie

Professions

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
16 Points
Registerpl
Cliëntondersteuner
16 Points
Registerpl
Cognitief gedragstherapeut
18 Points
VGCt
Gedragstherapeut
18 Points
VGCt
Gezinshuisouder
16 Points
Registerpl
Description

Doel: wij leiden diverse professionals op om ACT therapie, training of coaching te geven aan mensen waarvoor ze bevoegd zijn om mee te werken vanuit hun vooropleiding.

Doelgroep: psycholoog, psychiater, coach, mindfulnesstrainer, therapeut, remedial teacher, docent, student of werker in de (geestelijke) gezondheidszorg.


Studiebelasting: onze ACT opleiding bestaat uit een Basiscursus van drie dagen (vanaf 2022) en een Verdiepingscursus van drie dagen. De Basis en Verdieping zijn apart te volgen. De studiebelasting voor de Basis bedraagt 16,5 contacturen en 16 literatuur-uren. Voor de Verdieping is dat respectievelijk 16,5 en 20,5. Een aanvullende individuele of groepssupervisie behoort tot de mogelijkheden.


Methodiek: een belangrijk deel van de opleiding bestaat uit zelfonderzoek aan de hand van de ACT kernprocessen, zodat deelnemers deze kunnen integreren in hun eigen leven. ACT aan anderen leren begint bij de toepassing ervan op jezelf. De opleiding bestaat uit demonstraties, videomateriaal en rollenspellen. Als literatuur voor de basiscursus dient het boek ‘ACT in de praktijk’, van Russ Harris, uitgeverij Hogrefe. Als literatuur voor de Verdiepingscursus dient het boek: De Kracht van Psychologische Flexibiliteit. Auteur: Steven Hayes


Achtergrond: ACT is een derde generatie gedragstherapie met de nadruk op gedragsverandering en op de rol van de context. De opleiding behandelt het functioneel contextualisme en de taaltheorie waarop ACT is gebaseerd, namelijk de Relational Frame Theory (RFT).


Belangrijkste uitgangspunten van ACT zijn: als het werkt is het goed en de ervaring is de beste leermeester. Daarom zijn terugkerende onderdelen van de opleiding: het ervaringsgericht ontdekken van wat niet werkt (bijvoorbeeld het veranderen van gedachten en gevoelens) en het ervaren of alternatieven wel werken (bijvoorbeeld acceptatie en defusie)

ACT-EMDR Centrum Nederland

Het instituut leidt professionals op om ACT te geven aan mensen waarvoor men bevoegd is om mee te werken vanuit zijn of haar vooropleiding. Men kan ACT integreren in het werk als psycholoog, coach, mindfulnesstrainer, therapeut, remedial teacher, docent, student of werker in de (geestelijke) gezondheidszorg.
balde.peter@gmail.com
0640944757
166, Voorburgstraat, Rotterdam, 3037BR