This course is expired

Een avond met Bessel van der Kolk

Ontmoeting met de auteur van de bestseller ‘The Body Keeps the Score’ over de gevolgen van trauma voor ons lichaam
psychiaterpsycholooggespecialiseerd verpleegkundigesociaal psychiatrische verpleegkundigehuisartsbedrijfsartsverzekeringsartstraumadiagnostiek en behandelingGGZ professionalvaktherapeuthaptonoompsychosomatisch fystiotherapeutBessel van der Kolkpraktijkondersteuner

Op deze avond houdt professor Van der Kolk, psychiater, eerst een presentatie over zijn werk. Hij heeft zijn wetenschappelijke carrière, die meer dan 30 jaar bestrijkt, gewijd aan de gevolgen en de behandeling van trauma. In zijn boek ‘The body keeps the score’ – in het Nederlands vertaald als ‘Traumasporen’ − doet hij verslag van deze wetenschappelijke zoektocht. Daarna zal hij met ons discussiëren over het thema en kunt u uw vragen en opmerkingen aan hem voorleggen.

79
0-2 Points
Online
Webinar
Webinar

Prices

Regular € 79

Professions

Gezondheidszorgpsycholoog
06 Oct 2022
06 Oct 2023
2 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch neuropsycholoog
06 Oct 2022
06 Oct 2023
2 Points
FGzPt
Gezondheidszorgpsycholoog - Klinisch psycholoog
06 Oct 2022
06 Oct 2023
2 Points
FGzPt
Podotherapeut
Accreditation in request
2 Points
NVvP
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
Accreditation in request
LV POH-GGZ
Description

Accredatie

Kijk voor de meest actuele èn volledige informatie betreffende de accreditatie van deze bijeenkomst op: https://www.scem.nl/agenda. De informatie op onze website is te allen tijde leidend.


Ontmoeting met de auteur van de bestseller ‘The Body Keeps the Score’ over de gevolgen van trauma voor ons lichaam

Prof.dr. Bessel van der Kolk, psychiater, heeft altijd getracht wetenschappelijke bevindingen te integreren in de klinische praktijk: de diagnostiek en behandeling van getraumatiseerde kinderen en volwassenen. Zijn onderzoek heeft laten zien dat trauma’s niet alleen ingrijpende gevolgen hebben voor ons psychisch functioneren, maar ook voor ons lichamelijk functioneren.


Getraumatiseerde mensen, met name zij die getraumatiseerd zijn voordat zich bij hen taal ontwikkelde, kunnen vaak niet spreken over deze nare ervaringen. Zij weten niet wat er in hun lichaam gebeurt en zijn bang voor de onverwachte sensaties en symptomen. Niet-narratieve vormen van behandeling, zoals psychomotore therapie, dramatherapie en creatieve therapie, vormen dan de ingang tot een effectieve behandeling. We moeten iemand weer leren zich veilig te voelen in zijn lichaam. Dikwijls ligt in de lichaamsbeleving de sleutel om trauma’s te behandelen.


Programma

Op deze avond houdt professor Van der Kolk eerst een presentatie over zijn werk. Daarna zal hij met ons discussiëren over het thema en kunt u uw vragen en opmerkingen aan hem voorleggen. De discussie wordt geopend door dr. Nel Draijer, klinisch psycholoog, die net als prof.dr. Van der Kolk haar wetenschappelijk leven heeft gewijd aan psychotrauma.


Doelgroep

(Kinder)fysiotherapeuten, (kinder)oefentherapeuten

SCEM

Wij willen professionals helpen de zorg te verbeteren. En daarom ontwikkelen en organiseren we (na)scholingsprogramma’s. Programma’s die je terugvoeren naar de gemeenschappelijk kern waarin we elkaar vinden; namelijk de patiënt. Geïnteresseerd in onze nascholingen, vul het formulier Houd mij op de hoogte in op www.scem.nl
scem@scem.nl
0345576642
6, Brenkmanweg, Culemborg, 4105DH