Deze cursus is verlopen

Rouw

palliatieve zorgpalliatiefpalliatieve levensfaserouwnabestaanden

Seizoensopening met Manu Keirse: Rouw Het uitblijven van zorg rondom rouw, zowel voor als na het overlijden, kan tot problemen in de rouwverwerking leiden. Zorgverleners, samen met mantelzorgers, naasten en vrijwilligers, hebben intensief samengewerkt om de best mogelijke zorg te verlenen. Na het overlijden van een patiënt wordt het echter vaak 'oorverdovend stil'. Hoewel rouw een natuurlijk proces is en niet tot het domein van de zorg behoort (het is tenslotte geen ziekte), kunnen zorgverleners een cruciale rol spelen in het ondersteunen van het rouwproces.

49
0.5-2 Punten
Online
Webinar
E-learning

Prijzen

Regulier € 49
Opmerking :Voor niet-zorgprofessionals: 15,-. Voor studenten: 7,50.

Beroepen

Anesthesioloog
03 Sep 2024
03 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts
03 Sep 2024
03 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts beleid en advies KNMG
03 Sep 2024
03 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts indicatie en advies KNMG
03 Sep 2024
03 Sep 2024
2 Punten
ABAN
Arts infectiebestrijding KNMG
03 Sep 2024
03 Sep 2024
2 Punten
ABAN

Sprekers

Manu Keirse

Hoogleraar psychologie & auteur

Programma

Omschrijving

Hoe kunnen zorgverleners mensen die een dergelijk verdriet ondergaan, zo goed mogelijk ondersteunen? En hoe kunnen zorgverleners zelf op een goede manier afscheid nemen van een overleden patiënt?


Manu Keirse, hoogleraar rouw en pionier binnen de palliatieve zorg, zal tijdens dit webinar ingaan op de omgang met verlies en verdriet. Hij heeft eerder voor ons gesproken en zal dit keer zijn programma aanpassen met een focus op rouw en de (voor- en) nazorg hiervan. Zoals altijd belooft dit een avond vol pakkende verhalen te worden, met voldoende ruimte voor vragen, maar ook met het besef dat er bij verlies vaak geen eenduidige antwoorden zijn.


Het webinar is geaccrediteerd, maar is zeker ook toegankelijk voor niet-zorgprofessionals en naasten.

Carend

Carend is een jonge organisatie die volledig bestaat uit zorgverleners en wil dat de palliatieve zorg in de spotlights staat. Ons slogan is 'Ook als je niet meer beter wordt, verdien je de beste zorg'. Carend wil de palliatieve zorg bekender maken.