Voor jezelf opkomen

Assertiviteit op de werkvloer (ééndaagse)
assertiviteitassertiefnee zeggenvoor jezelf opkomenweerbaarheid

Ik zou graag vaker, op sommige momenten, wat assertiever willen zijn. Nu komt het regelmatig voor dat ik geen “nee” durf te zeggen, want dat vind ik sneu voor de ander, en wat zullen ze wel niet van me vinden. Ook komt het wel eens voor dat ik totaal dicht sla en dan denk ik na afloop: “had ik dit of had ik dat maar gezegd”. Maar ja, zo zit ik niet in elkaar hé, en ik wil geen ruzie. Een assertief persoon kan “nee” zeggen zonder zich schuldig te voelen. Is verder in staat grenzen aan te geven en voor zijn of haar mening uit te komen. Echter, opkomen voor jezelf is voor velen nog steeds een groot probleem. Vaak wil je aardig overkomen en wil je anderen niet tot last zijn. Assertiviteit geeft enorm veel zelfvertrouwen, zelfrespect en gevoel van eigenwaarde en de vrijheid te zijn wie je bent, niet zoals anderen denken dat je moet zijn. De techniek van het duidelijk en precies vertellen en laten zien wat je wilt, het voet bij stuk houden (de techniek van de kapotte grammofoonplaat) en het afweren van tegenwerpingen wordt besproken en geoefend middels een variant op de Bode Methode.

08 nov. 2024
09:00 - 16:00
395
5 Points
Reguliere nascholing
Physical course - single

Prices

Regular € 395
Includes : Documentatie, lunch en consumpties

Date and Location

08 nov. 2024
09:00
16:00
Jaarbeursplein 25, 3521AR, Utrecht

Professions

Anesthesioloog
5 Points
ABAN
Apotheker
5 Points
OA
Apotheker - Openbare Farmacie
5 Points
OA
Apothekersassistent
5 Points
OF
Arts
5 Points
ABAN

Speakers

Rien de Boo

Trainer
Rien de Boo, oprichter van de Bode Nascholingen, heeft meer dan 25 jaar ervaring als opleider in de gezondheidszorg. Hij is als artsenbezoeker begonnen en heeft veel ervaring opgedaan als salesmanager in de farmaceutische industrie. Zijn doel is het verbeteren van het collegiaal aanspreken op lastig, afwijkend gedrag, daadkrachtiger leidinggeven, het ontwikkelen van meer assertiviteit en het verbeteren van de bejegening van de klant/client/patiënt. In meer dan de helft van de ziekenhuizen en academische centra en tevens bij veel apotheken, gezondheidscentra, huisartsen-posten, verpleegtehuizen etc. heeft hij trainingen gegeven.

Goals

Wat levert het concreet op?

op een juiste wijze “nee” te zeggen, zonder schuldgevoel
je mening te geven in vergaderingen
je dominante collega zelfverzekerd je grens aan te geven
je minder dominant/agressief over te laten komen

Program

Description

Doelgroep

Allen die samenwerken en het moeilijk vinden om voor zichzelf op te komen, dicshtslaan of niet weten hoe zij hun grens moeten aangeven. 

Opleidingsniveau HBO.

Deelnemers: 6 – 15 personen


Aanpak

Tijdens het ochtend dagdeel wordt de theorie op een interactieve wijze behandeld.

Gedurende het middag gedeelte wordt de theorie vertaald naar de praktijk en kunnen de deelnemers de eigen casuistiek in subgroepen verder uitwerken en oefenen.


De Bode nascholingen

De Bode Nascholingen wil hulpverleners en medewerkers in de gezondheidszorg helpen hun communicatieve kennis om te zetten in communicatieve kunde opdat zij de doelstellingen op een daadkrachtige, vreugdevolle wijze kunnen realiseren. De Bode Nascholingen onderscheidt zich door het feit dat de wortels van de twee vaste trainers in het bedrijfsleven liggen met als markt de “gezondheidszorg”. Zo kan de gezondheidszorg op een zakelijke (commerciële) wijze geanalyseerd en voorzien worden van gerichte, zakelijke adviezen en trainingen. Uit onderzoek en uit gesprekken met de medische professie blijkt dat de meeste hulpverleners en medewerkers in de zorg vooral belangstelling hebben voor (geaccrediteerde) kleinschalige nascholingsbijeenkomsten. Het directe en persoonlijke contact tussen enerzijds de deelnemers onderling en de deelnemers en trainer anderzijds is hierbij van groot belang. De Bode Nascholingen komt aan deze behoefte tegemoet en is daarvoor speciaal in 1997 voor de medische professie opgericht. De programma’s zijn kortdurende, interactieve bijeenkomsten die erop gericht zijn om uw vaardigheden, kennis en inzichten te vergroten. De Bode Nascholingen is geheel onafhankelijk van derden wat betreft de inhoud, onderwerpkeuze en organisatie.
info@debode.nl
0341434658
15, Verkeersweg, Harderwijk, 3842LD