Hersenen en bewustzijn

therapeutisch procesggzbewustzijn

Er aan toe om eens “out of the box” te gaan? Behoefte om de afstemming op je cliënt te verdiepen en te verfijnen? Deze dag biedt de mogelijkheid om je blik op jouw therapeutisch handelen te verruimen en inspiratie op te doen hoe je dit kunt inbrengen in de relatie met je cliënt.

12 okt. 2024
10:00 - 17:00
195
9 Punten
Online
Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 195
Inclusief : Syllabus (digitaal), certificering, koffie/thee

Datum en locatie

12 okt. 2024
10:00
17:00
Online

Beroepen

Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
9 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
9 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
9 Punten
LV POH-GGZ
Praktijkondersteuner Huisarts - Geestelijke Gezondheidszorg (POH-GGZ)
9 Punten
LV POH-GGZ

Sprekers

Jan Dirk Verveen

Docent
Mijn naam is Jan Dirk Verveen. Ik ben bioloog (drs.), 1e graads docent, geef lessen menskunde en begeleid bewustwordingsprocessen waartoe ik diverse trainingen en opleidingen heb gevolgd. Mijn natuurwetenschappelijke achtergrond, filosofische inslag, spirituele interesse en fascinatie voor bewustzijnsprocessen heb ik samengebracht in deze bijscholingsdag Hersenen en Bewustzijn-Neurofilosofie in de praktijk.
Omschrijving

Toepassing en meerwaarde

Een stapje buiten de box verruimt de blik. Via jou als open venster kan zich voor jou en je cliënten een vrije en veilige ruimte ontvouwen. Dit is verfrissend en kan het therapeutisch proces verdiepen en bevorderen.


Werkwijze

In een open sfeer en ondersteund door verdiepende informatie, wissel je jouw ervaringen uit met andere nieuwsgierige collega’s. Presentaties over de bouw van onze hersenen en de processen daarin maken deel uit van het gezamenlijk onderzoek.

Casusbespreking, ervaringsgerichte oefeningen en discussie over essentiële levensvragen en dilemma’s omtrent het mens-zijn, zijn onze tools voor deze dag.


Doel

Kennis over de werking en de activiteit van de hersenen gecombineerd met inzicht in bewustzijnsprocessen kan het therapeutisch werken met cliënten meerwaarde geven. Wanneer we beseffen dat “ik moet het doen” kan overgaan in “via mij mag het gebeuren”, draagt een toenemende ontspanning bij aan de kwaliteit van ons leven en daarmee aan onze professionaliteit.



Bijscholing instituut voor Therapeuten

info@bivt.nl
0251222210
75, Koningstraat, a, Beverwijk, 1941BB