Wet- en regelgeving in de huisartsenzorg

wetgevingwet- en regelgevingregelgevinghuisartsenzorgpraktijkmanageravgbedrijfsvoering

Tijdens deze workshop worden de wet- en regelgeving op hoofdlijnen doorgelopen waarmee de huisartsenzorg te maken heeft. O.a. de Wtza, Wkkgz, Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en de Avg zullen de revue passeren. We zoomen in op de meest belangrijke zaken en kijken naar maatregelen binnen de bedrijfsvoering die je kunt nemen om te voldoen aan de wet- en regelgeving. En we behandelen waar je de nodige informatie kunt halen om up tot date te blijven.

325
In aanvraag
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 325
Opmerking :Leden: €265

Beroepen

Doktersassistent
Accreditation in aanvraag
3 Punten
CADD
Praktijkmanager
Accreditation in aanvraag
3 Punten
KPM
Praktijkondersteuner Huisarts - kind en jeugd (POH-GGZ Kind & Jeugd)
Accreditation in aanvraag
3 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts - Somatiek (POH-S)
Accreditation in aanvraag
3 Punten
NVvPO
Praktijkondersteuner Huisarts (POH)
Accreditation in aanvraag
3 Punten
NVvPO

Sprekers

David Renkema

Adviseur
David Renkema helpt vanuit zijn adviesbureau ‘Eerstelijnszorgjurist Renkema’ huisartsen en eerstelijnszorgorganisaties bij met name de zakelijk – juridische vraagstukken die spelen binnen de eerstelijnszorg. Denk daarbij bijvoorbeeld aan maatschapsvorming, praktijkoverdrachten, samenwerking, zorgregelgeving rondom de organisatie van de zorg (Wkkgz, Wtza, etc.) en het maken van overeenkomsten. Daarnaast heeft David veel kennis van het gezondheidsrecht (oa. geheimhoudingsplicht, Wet BIG en de Wet op de Geneeskundige behandelingsovereenkomst). Door langdurige ervaring als jurist in de eerstelijnszorg, weet David heel goed de praktische vertaalslag te maken van de vaststaande regels naar de soms weerbarstige praktijk.

Doelen

Heeft globale kennis van de relevante wet- en regelgeving voor de huisartsenzorg.
Is in staat de organisatie van de huisartsenpraktijk in te richten overeenkomstig de huidige wet- en regelgeving.
Kan monitoren welke verandering in wet- en regelgeving een actie van de huisartsenzorg vergt.

Programma

Omschrijving

Tijdens deze workshop worden de wet- en regelgeving op hoofdlijnen doorgelopen waarmee de huisartsenzorg te maken heeft. O.a. de Wtza, Wkkgz, Wet Geneeskundige Behandelingsovereenkomst en de Avg zullen de revue passeren.


We zoomen in op de meest belangrijke zaken en kijken naar maatregelen binnen de bedrijfsvoering die je kunt nemen om te voldoen aan de wet- en regelgeving. En we behandelen waar je de nodige informatie kunt halen om up tot date te blijven.


Vooraf zullen we een opdracht beschikbaar stellen die tijdens de workshop wordt besproken. Tijdens het behandelen van de theorie worden casussen behandeld om de theorie direct toe te passen. Je ontvangt direct handvatten waar je mee aan de slag kunt. Het wordt een interactieve workshop.


Waarom deze workshop?

Binnen de huisartsenpraktijk wordt de praktijkmanager vaak ingeschakeld bij alles wat er rondom de praktijkorganisatie maar te regelen is. En komt daardoor ook in aanraking met veel verschillende soorten regelgeving. Basiskennis van de regelgeving is voor iedere medewerker met praktijkmanagementtaken een must geworden om het werk goed te kunnen doen.

Nederlandse Vereniging voor Praktijkmanagement Academie

academie@nvvpm.com
0616069762
4, Postbus, Deurne, 5750AA