E-learning rood oog en oogtrauma M57 2020 voor huisartsen, optometristen en orthoptisten
Het is een grondige nascholing met veel interactieve afwisseling o.a. van animaties, audio / video-opnames van goede kwaliteit. De afbeeldingen kunnen vergroot worden. M.i. is het leerzame accreditabele nascholing met nuttige informatie voor de dagelijkse praktijk.Prijzen
Beroepen
nhoud
Een geaccrediteerde e-learning van drie uur. Deze behandelt de in Nederland gebruikelijke aanpak van het rode oog door de huisarts. De opbouw is een systematische benadering met als hoofdstukken:
Inleiding: huisartsenstandaard, klinische anatomie en fysiologie, de alarmsymptomen, doorsturen en spoedverwijzing en de patiëntenvoorlichting met oogdruppelinstructie.
Conjunctiva: klachten, alarmsymptomen, bacteriële, virale en allergische conjunctivitis, irritatie van de conjunctiva, pterygium, subconjunctivale bloeding en diverse beelden.
Oogleden: klinische anatomie, blefaritis, chalazion, hordeolum, cysten, ectropion, entropion, trichiasis en distichiasis.
Cornea: klinische anatomie, onderzoek en klachten, adenovirale keratoconjunctivitis, inclusie-keratoconjunctivitis, keratoconjunctivitis sicca, Herpes-simplexkeratitis, Herpes-zosterophthalmicus en overige keratiden zoals keratitis marginalis en ulcus corneae.
Sclera en uvea: klinische anatomie, episcleritis-scleritis en uveïtis.
Acuut glaucoom: acuut glaucoom met aandacht voor de risicogroepen, kenmerken van de geslotenkamerhoek, diagnostiek en behandeling.
Traumata: cornea-erosie, corpus alienum, oogcontusie, lichtschade en chemisch letsel.