This course is expired

Zwangerschapsklachten in de huisartsenpraktijk - Eerste trimester

Voor de huisarts
zwangerschapzwangerschapsklachteneerste trimesterhuisartsenpraktijkhuisartshuisartspraktijkzwanger

Deze E-learning is een eerste 'MedischeScholing original'. Een vorm van online onderwijs waarbij een team van media- en onderwijsexperts hebben getracht inhoud en techniek zodanig samen te brengen dat het leerrendement zo hoog mogelijk is. Dit webinar is onderdeel van een webinarreeks over zwangerschapsklachten in de huisartsenpraktijk, om u meer te leren over veelvoorkomende klachten bij zwangeren in de huisartspraktijk. Wist u dat een zwangere zich veel vaker meldt in een huisartspraktijk dan een niet-zwangere? Aan bod komen onder andere de preconceptie, buikpijn, bloedverlies en infecties in het eerste trimester en de aandachtspunten tijdens anamnese en lichamelijk onderzoek.

45
1 Points
E-learning
E-learning

Prices

Regular € 45
Includes : BTW

Professions

Arts voor verstandelijk gehandicapten
02 Sep 2021
03 Sep 2023
1 Points
ABC1
Huisarts
02 Sep 2021
03 Sep 2023
1 Points
ABC1
Physician Assistant
02 Sep 2021
03 Sep 2023
1 Points
ABC1, NAPA
Specialist ouderengeneeskunde
02 Sep 2021
03 Sep 2023
1 Points
ABC1
Verpleegkundig specialist algemene gezondheidszorg
22 Nov 2021
22 Nov 2023
1 Points
VSR

Speakers

Jeroen van Dillen

Gynaecoloog
Jeroen van Dillen is voormalig tropenarts en nu werkzaam als gynaecoloog in het RadboudUMC. Jeroen houdt zich actief bezig met medisch onderwijs als principal lecturer aan de Radboud Universiteit en begeleid meerdere promovendi. Het aandachtsgebied van Jeroen focust zich op de verloskunde en het interprofessioneel samenwerken. Er is geen sprake van belangenverstrengeling betreffende de bijdrage van Jeroen aan deze scholing.

Pascale Schure

Huisarts
Pascale Schure is verloskundig actief praktijkhoudend huisarts in Linschoten. Daarnaast is zij vakspecialist functieonderzoeken en stafarts bij Saltro. Er is geen sprake van belangenverstrengeling betreffende de bijdrage van Pascale aan deze scholing.
Description

Tijdens deze 'MedischeScholing original' praten gynaecoloog Jeroen van Dillen en huisarts Pascale Schure u bij over de veelvoorkomende klachten tijdens het eerste trimester van de zwangerschap. Ze grijpen daarbij telkens terug op de praktijk zodat u als huisarts veelvoorkomende klachten bij zwangeren zo optimaal mogelijk kunt begeleiden.


Thema 1. Organisatie van de zorg en preconceptie

Jeroen en Pascale vertellen meer over de organisatie van de geboortezorg in Nederland. Ze helpen u bij het plaatsen van de geboortezorg in Nederland en in uw eigen praktijk in het grotere, wereldwijde plaatje. Wat is de rol van de huisarts in de geboortezorg en in de preconceptie?


Thema 2. Buikpijn en/of bloedverlies in het eerste trimester

In het tweede deel van deze nascholing nemen Pascale en Jeroen u mee in de oorzaken van buikpijn en bloedverlies in het eerste trimester. Welke behandeling is wanneer geïndiceerd en wanneer dient u de patiënt door te verwijzen? Daarnaast bespreken zij de rol van de huisarts in geval van een niet intacte zwangerschap.


Thema 3. (Hyper)emesis gravidarum

Emesis gravidarum is een frequent voorkomende klacht in het eerste trimester. Hoe stel je de diagnose hyperemesis gravidarum en wat zijn de mogelijkheden voor behandeling in de eerste en in de tweede lijn?


Thema 4. Infecties

In het laatste deel van de nascholing worden verschillende infecties tijdens het eerste trimester van de zwangerschap besproken. Wanneer denkt u aan welke infectie en hoe dient u te handelen in geval van een infectie in het eerste trimester?


Let op: als physician assistant heeft u alleen recht op de accreditatie als u zelf het certificaat van deelname upload in uw dossier. Deze scholing is namelijk niet specifiek voor de NAPA geaccrediteerd, maar zij keuren een cursus zelf wel goed als deze voor ABC1 is geaccrediteerd.


MedischeScholing

info@medischescholing.nl