Deze cursus is verlopen

Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties

kindermishandelinggezinsrelatiesrelatieskwetsbare gezinsrelaties

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' geeft kennis en vaardigheden over het beroepsvaardig omgaan met de veelvormigheid van geweld in gezinnen. Er wordt vooral ingegaan op kindermishandeling, maar er is ook aandacht voor verwaarlozing, seksueel misbruik, complexe scheiding, oudermishandeling en partnergeweld.

03 sep. 2024
09:30 - 16:45
595
18 Punten
Reguliere nascholing
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 595

Datum en locatie

03 sep. 2024
09:30
01 okt. 2024
16:45
Stadsplateau 7, 3521AZ, Utrecht

Beroepen

Jeugdzorgwerker
18 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
18 Punten
NIPK&J/NVO, SKJ
Pedagoog
18 Punten
SKJ
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
18 Punten
NIPK&J/NVO

Sprekers

Sietske Dijkstra

Docent
Sietske Dijkstra, psycholoog, promoveerde op een studie naar betekenisgeving van geweld uit de kindertijd aan de Universiteit Utrecht. Ze startte in 1998 haar eigen bureau: Dijkstra (www.sietske-dijkstra.nl) en richt zich op praktijkgericht onderzoek, scholing en advies. Ze was van 2007 tot eind 2014 lector huiselijk geweld en hulpverlening in de keten, en maakte van 2010 tot eind 2012 deel uit van de commissie Samson. Deze commissie rapporteerde in oktober 2012 haar bevindingen over seksueel misbruik in residentiële jeugdzorg en pleegzorg sinds 1945.

Hameeda Lakho

Docent
Hameeda Lakho is auteur, spreker, coach, trainer en expert over de langetermijngevolgen van kindermishandeling. Lotgenoten, professionals en organisaties zien haar ervaringsdeskundigheid als een grote toegevoegde waarde. Als geen ander weet Hameeda hoe groot de effecten van kindermishandeling zijn, en hoe moeilijk de zoektocht kan zijn naar juiste hulp. Als auteur schreef ze drie succesvolle autobiografische boeken over haar traumatische jeugd en de gevolgen ervan zoals 'Geheim geweld', 'Verborgen tralies' en 'Gebroken cirkel'.
Omschrijving

De cursus 'Kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties' biedt professionals de nieuwste inzichten en technieken om geweld duurzaam te stoppen en kwetsbare gezinsrelaties te verbeteren. Leer hoe je als professional kindermishandeling kunt herkennen, onderzoeken en valideren, en ontdek hoe je effectief kunt samenwerken met Veilig Thuis en andere instanties. Aan de hand van een casus en in samenwerking met een ervaringsdeskundige krijg je praktische handvatten om complexe situaties aan te pakken en gebruik te maken van je eigen professionaliteit. Ontdek ook de benadering van Signs of Safety, in Nederland bekend als Veilig Opgroeien, en leer hoe je deze vaardig kunt inzetten. Schrijf je vandaag nog in en vergroot je kennis en vaardigheden op het gebied van kindermishandeling en kwetsbare gezinsrelaties.


King Nascholing

Hoge Kwaliteit postacademische nascholing voor een betaalbare prijs. Dat zijn de belangrijkste uitgangspunten van onze filosofie. Ben jij werkzaam als psycholoog of orthopedagoog in de Jeugdzorg, GGZ of in het onderwijs? Dan kun je bij ons terecht voor kwalitatief hoogwaardige én betaalbare cursussen. De huidige ontwikkelingen binnen ons vakgebied stellen steeds meer eisen aan (na)scholing. Wij vinden dat een prima ontwikkeling, maar realiseren ons ook dat het behalen van aanvullende registraties tijdrovend en bovendien erg kostbaar is. Wij willen professionals in de jeugdzorg helpen om continu up-to-date te blijven en bieden daarom een breed aanbod aan van betaalbare cursussen en trainingen voor hulpverleners in de GGZ, jeugdzorg en onderwijs.
info@kingnascholing.nl
0202443165
111, Czaar Peterstraat, Amsterdam, 1018PE