Deze cursus is verlopen

Training Verklarende Analyse (WO)

analysefactorenbijeenkomstproblemenverklaren

De training bestaat uit 4 samenhangende workshops waarin stapsgewijs het gebruik van de Verklarende Analyse eigen wordt gemaakt.

28 aug. 2024
650
12-18 Punten
Online
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Regulier € 650

Datum en locatie

28 aug. 2024
09:45
14 nov. 2024
12:45
Online

Beroepen

Jeugdzorgwerker
18 Punten
SKJ
Orthopedagoog-generalist
18 Punten
SKJ
12 Punten
NIPK&J/NVO
Pedagoog
18 Punten
SKJ
Psycholoog NIP | Kinder- en jeugdpsycholoog
12 Punten
NIPK&J/NVO
Omschrijving

Wat is de Verklarende Analyse?

Een verklarende analyse geeft inzicht in de samenhang van de problemen, het ontstaan en het voortbestaan ervan en legt verbanden tussen deze factoren. Met behulp van een model maken komen we tot een verklarende analyse, deze bestaat uit 3 stappen; 1) samen informatie verzamelen en ordenen, 2) samenhang beschrijven en bespreken, 3) samen formuleren van doelen en kiezen van passende effectieve interventies. Een verklarende analyse maak je samen met de cliënt en bij voorkeur op papier. Zo ontstaat er overzicht. De verklarende analyse helpt daarmee om samen te begrijpen om vervolgens te komen tot besluitvorming rond de behandeling.

Training

De training bestaat uit 4 samenhangende workshops waarin stapsgewijs het gebruik van de Verklarende Analyse eigen wordt gemaakt. Er wordt gebruik gemaakt van eigen casuïstiek en verschillende interactieve opdrachten tijdens de bijeenkomsten. Daarnaast worden opdrachten gegeven die in de eigen werksetting, tussen de bijeenkomsten, worden uitgevoerd.

In deze WO-variant van de training leren gedragswetenschappers hoe ze vanuit het model van de Verklarende Analyse tot een aansluitende probleemsamenhang kunnen komen.

Accare Opleidingen

opleidingen@accare.nl
0646423429
352, Groningerstraat, Assen, 9402LT