Professions
Companies
count-province
398 Results
Orthopedagoog-generalist

Uitgelicht

course image
€ 870 25-08-2024

Mindfulness Based Cognitive Therapy (25 uur)

course image
€ 945 La Vie Meeting Center Utrecht 12-09-2024

Cursus Jong & Depressief

course image
€ 935 CCD Arnhem 17-10-2024

Hechting en trauma

Course banner
25 Jun
Jun
09:00
€ 235

RINO Groep Utrecht

Physical course - single
Utrecht
4-5
In je werk, maar ook privé, kun je mensen ontmoeten die (mogelijk) suïcidale gedachten hebben. De gatekeepertraining leert je hoe je deze gedachten bespreekbaar maakt, hoe je de veiligheid inschat en de ander kan stimuleren om hulp te zoeken. De training wordt verzorgd door de RINO Groep in samenwerking met 113 Zelfmoordpreventie.
Course banner
€ 235
Company Logo
25 Jun
Jun
10:00

Trauma Company Nederland

Physical course - single
Het Atelier
0-12
In de Cursus Theoretische Verdieping krijg je een herhaling van de theorie uit de Basis Cursus. Daarna komen nieuwe thema’s uit de psychotraumatologie aan bod: de bottom-up ontwikkeling van het brein, de defensieve curve van dr. Lutz Besser, de poly-vagaal theorie van dr. Stephen Porges, hechting en veerkracht. Zo kun je met een nog steviger theoretische basis de traumabril opzetten. En je gaat aan de slag met creatieve en imaginatie-oefeningen in het kader van zelfzorg. Deze oefeningen kun je ook weer zelf gebruiken in jouw werk met getraumatiseerde doelgroepen.
€ 645
Company Logo
26 Jun
Jun
10:00

Leids Congres Bureau B.V.

Physical course - single
Aristo Amsterdam
4-5
8e Landelijke congres
Deze dag biedt jou als zorgprofessional kennis en praktische handvatten waarmee je de juiste zorg kunt verlenen bij druggerelateerde problematiek.
€ 375
Company Logo
26 Jun
Jun
19:00

Euregionaal Congresburo / Centrum voor Educatie en Supervisie

Webinar
Online
0-3
In dit webinar spreken drie wereldwijde experts over gehechtheid. Het thema van dit webinar is gehechtheid in eenoudergezinnen en uitdagend ouderlijk gedrag.
€ 159
Company Logo
27 Jun
Jun
09:30

Stichting ReAttach Academy

Physical course - series
Zaandam
12-102
ReAttach is een orthopedagogische interventie gericht op het activeren van optimale ontwikkeling. De interventie wordt systemisch toegepast. Tijdens deze opleiding maak je kennis met de theoretische achtergrond en de praktische vaardigheden die nodig zijn om de ReAttach interventie te kunnen toepassen.
€ 1495
Company Logo
27 Jun
Jun
09:30

Karakter Academie

Physical course - single
Karakter Ede
8-12.8
Ongeveer de helft van alle kinderen onder de 18 jaar maakt een stressvolle levensgebeurtenis mee. Hoewel dit vaak gepaard gaat met sterke gevoelens van machteloosheid, angst of boosheid, zal de overgrote meerderheid hier ook uit zichzelf ook weer van herstellen. Beschermende factoren op verschillende niveaus (biologisch, context/omgeving, intrapsychisch) spelen hierbij een rol. Toch is er ook een groep die als gevolg van stressvolle levensgebeurtenissen in hun ontwikkeling dreigen vast te lopen. Zij ontwikkelen trauma- en stressgerelateerde klachten, zoals slaapproblemen, stemmingsproblemen en hebben last van herbelevingen. Deze trauma training gaat met name over deze groep.
€ 695
Company Logo
27 Jun
Jun
13:00

Euregionaal Congresburo / Centrum voor Educatie en Supervisie

Webinar
Online
4-5
De Borderline persoonlijkheidsstoornis (BPS) is een complexe psychische aandoening die wordt gekenmerkt door een patroon van instabiele relaties, zelfbeeld, en emoties. Mensen met borderline kunnen worstelen met intense angst, woede, en depressie, vaak met episodes van zelfbeschadiging en impulsief gedrag. Het ouderschap kan bijzonder uitdagend zijn voor mensen met borderline, aangezien de stress en de eisen van het ouderschap de symptomen van de stoornis kunnen verergeren. Maar betekent dat dan dat een ouder met een borderline persoonlijkheidsstoornis per definitie niet geschikt is om kinderen op te voeden? Hoe stel je een diagnose en welke strategieën voor ouderschap kunnen zij volgen? En, hoe kun je hen daarin als professional zo goed mogelijk ondersteunen? Vanuit dit perspectief zullen drie experts uit wetenschap en praktijk uitvoerig stilstaan tijdens dit praktijkgericht webinar.
€ 195
Company Logo
28 Jun
Jun
09:30

Psy-zo! Onderwijs

Physical course - single
Zwolle
4-6
In deze basis workshop zullen we aandacht hebben voor het integreren van het lichaam (zenuwstelsel) binnen een trauma behandeling. Theorie en begrippen zullen worden ondersteund door praktische integratie, zodat je na deze dag wat meer body kunt geven aan je behandeling. Meer specifiek zal er hierbij ook aandacht zijn voor de inzet van lichaamsgerichte interventies binnen het EMDR-protocol.
€ 245
Company Logo
01 Jul
Jul
09:30

King Nascholing

Physical course - series
Utrecht
18
Deze cursus is een introductie op Acceptance and Commitment Therapy (ACT). ACT is een ervaringsgerichte vorm van (cognitieve) gedragstherapie die ingezet kan worden voor allerlei psychische en psychiatrische klachten.
€ 650
Company Logo
01 Jul
Jul
09:30

Stichting ReAttach Academy

Physical course - series
ReAttach Academy, Berg en Terblijt
0-72
Een gespecialiseerde opleiding voor coaches en begeleiders die werken met cliënten met psychische of psychosomatische klachten. Bouw tijdens deze opleiding aan een gedegen fundament en leer vervolgens hoe u ReAttach en de bijbehorende specialisaties het beste kunt toepassen bij uw cliënten.
€ 2895
Company Logo