LEERLIJN SI-SPECIALIST VOOR PARAMEDICI – POST-HBO

SI-specialistparamedicitherapeutensensorische informatieverwerking

De leerlijn ‘ Opleiding tot SI-specialist voor paramedici’ is een post HBO-opleiding die je in 6 contactdagen mét zelfstudie middels een PDF e-learning opleidt tot specialist in het ontrafelen van hulpvragen rondom sensorische informatieverwerking. De opleiding is toegankelijk voor fysiotherapeuten, ergotherapeuten, oefentherapeuten en logopedisten werkend met alle doelgroepen: kinderen, volwassenen of ouderen.

06 sep. 2024
09:30 - 16:00
1900 - 1995
47-96 Punten
Meerdere cursusdagen
Physical course - series

Prijzen

Variabel € 1900 - 1995
Inclusief : Koffie, thee en lunch.

Datum en locatie

06 sep. 2024
09:30
14 feb. 2025
16:00
De Holle Bilt 1, 3732HM, De Bilt
10 jan. 2025
09:30
20 jun. 2025
16:00
De Holle Bilt 1, 3732HM, De Bilt

Beroepen

Ergotherapeut
96 Punten
EN
Fysiotherapeut
47 Punten
KNGF, KRF
Logopedist
96 Punten
NVLF
Oefentherapeut
96 Punten
VvOCM
Omschrijving

Jij wilt een SI-opleiding volgen. Wij leiden je op tot SI specialist!


De post-HBO opleiding tot SI-specialist, onze Leerlijn leidt paramedici op tot specialisten – SI-therapeuten – in de sensorische informatieverwerking. De leerlijn bestaat uit 6 live lesdagen. Voorafgaand aan de lesdagen bereid je je voor door middel van zelfstudie van ongeveer 18-20 uur per lesdag aan de hand van een E-learning. Zo leer je thuis de theoretische basis en verbinden we tijdens de lesdagen alle informatie aan elkaar én oefenen we in de praktische toepassing, onder andere vanuit je eigen casuïstiek. Onze e-learning is gebaseerd op de meest recente informatie, literatuur en huidige state-of-art rondom behandelinzichten. De post HBO opleiding tot SI-specialist, de Leerlijn, is geschikt voor alle cliënt-doelgroepen; van kinderen, tot verstandelijk beperkt, volwassenen tot ouderenzorg.


De Leerlijn is opgebouwd uit 3 blokken met elk een eigen thema in de behandelcyclus:


Blok 1: Theorie, neurologie en anamnese

Blok 2: Klinisch redeneren, assessment en opstellen sensorisch profiel

Blok 3: Doelgerichte interventie binnen het eigen vakgebied.

Als je de Leerlijn, Post HBO opleiding tot SI-specialist hebt afgerond, ben je in staat om hulpvragen binnen jouw vakgebied waarbij sensorische informatieverwerking een onderdeel is van de oorzaak van het probleem te ontrafelen, te onderzoeken, te komen tot een behandelplan met SMART-doelstellingen op participatieniveau én een brede interventie doelgericht vorm te geven. Daar waar het kan doen we dat evidence based, bijvoorbeeld door gebruik te maken van het screeningsinstrument Sensory Profile NL en Evidence based modellen rondom klinisch redeneren en diagnostiek.

Na onze opleiding kun je met zekerheid zeggen; je bent een specialist in hulpvragen rondom de sensorische informatieverwerking geworden!

Sensory Lab Academy

Wij zijn Angela en Karen en samen zijn we Sensory Lab Academy! Een jong en dynamisch opleidingsinstituut met laagdrempelige, maar inhoudelijke up-to-date cursussen en opleidingen voor diverse doelgroepen.
info@sensorylab.nl
0853013894
13, Heerestraat, Leeuwarden, 8911LC