Inspiratiesessie VSV: gezamenlijke besluitvorming

gezamenlijke besluitvorminginspiratiesessie

Gezamenlijke besluitvorming (GB) implementeren start bij elke individuele zorgverlener maar een gelijktijdige, gezamenlijke aanpak met collega’s binnen je VSV biedt voordelen. Zwangere vrouwen ervaren eenduidigheid in bejegening en beleid. Collega’s kunnen elkaar inspireren en ondersteunen maar tegelijkertijd ook logistieke, organisatorische en beleidsmatige consequenties van de implementatie van GB samen oppakken.

595
1.5 Punten
Nascholing
Incompany

Prijzen

Regulier € 595
Opmerking :Er geldt geen maximum aantal deelnemers. Deelnemers zijn allemaal binnen hetzelfde VSV werkzaam.

Beroepen

Gynaecoloog
1.5 Punten
NVOG
Kraamverzorgende
1.5 Punten
KCKZ
Physician Assistant
1.5 Punten
NVOG
Praktijkondersteuner Ouderenzorg (POH-ouderen)
1.5 Punten
V&VN
Praktijkverpleegkundige huisartsenzorg (PVH)
1.5 Punten
V&VN

Sprekers

Femke Wasscher

teacher midwifery

Doelen

Na de sessie hebben de deelnemers notie van wat gezamenlijke besluitvorming in grote lijnen inhoudt
Na de sessie kunnen de deelnemers verbeterruimte voor het toepassen van gezamenlijke besluitvorming bij zichzelf herkennen
Na de sessie kunnen de deelnemers aanbevelingen doen aan het VSV om gezamenlijke besluitvorming binnen het VSV te verbeteren.
Omschrijving

Om met elkaar te verkennen hoe je als VSV aan de slag wilt met gezamenlijke besluitvorming is er de mogelijkheid om als VSV een online inspiratie sessie te volgen. In deze sessie wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van gezamenlijke besluitvorming. Hierna gaan de deelnemers in groepen aan de slag om de theorie toe te passen op casuïstiek afkomstig uit het eigen VSV. De sessies worden begeleid door moderatoren die eveneens door het VSV aangeleverd worden en werkzaam zijn binnen het VSV.

De moderatoren van de inspiratiesessie worden voorafgaand aan de sessie zelf getraind in een korte training verzorgd door een trainer van de AVM. Deze ‘train-de-trainer’ sessie maakt dat de praktische handvatten aangeboden in het collectieve stuk effectief ingezet kunnen worden in een real-life situatie. De sessie wordt plenair afgesloten.

Direct na afloop wordt met de moderatoren een debriefing gedaan waarin de belangrijkste of meest opvallende zaken teruggekoppeld worden aan de trainer. Deze stelt kort een samenvatting op waaruit een agenda voor het VSV bestuur samengesteld kan worden met aandachtspunten voor het VSV.

Academie Verloskunde Maastricht

Academie Verloskunde Maastricht leidt studenten op tot verloskundigen. Daarnaast biedt het centrum Leven Lang Leren AVM bij- en nascholingen voor professionals.
info@av-m.nl
31433885407
60, Universiteitssingel, Maastricht, 6229ER