Elke seconde telt bij een hartstilstand. Door te investeren in een reanimatiecursus, kun je jaren aan iemands leven toevoegen. Onder begeleiding van een instructeur leer je tijdens deze reanimatiecursus hoe je een harstilstand herkent en wat je moet doen als iemand bewusteloos is.
Ongeveer 1200 kinderen overlijden jaarlijks tijdens de zwangerschap of rondom de geboorte. Vòòr de 24 weken grens zijn het er zo ontzettend veel meer. Ben jij uitvaartverzorger, verloskundige, verpleegkundige, kraamverzorgster, arts of iemand die op welke manier dan ook te maken krijgt met stilgeboren baby’s en wil jij voor de ouders van deze kinderen het verschil maken, volg dan deze specialisatie.
Hoe voer je een correcte bloeddrukmeting uit? Daarvoor kun je terecht bij deze vaardighedentraining. Je frist je kennis van de werking van het hart en de bloeddruk op en neemt de correcte procedures door. Daarna gaan we praktisch aan de slag met het oefenen van bloeddruk meten. De scholing wordt afgesloten met een schriftelijke toets.
Ontdek jouw waardevolle rol als zorgverlener tijdens dit inspirerende congres!
Onder het thema “Vanuit de moederschoot in zorgverleners handen” nemen we je mee in de weg die het 'ongeboren' kind, ouders en zorgverleners gaan wanneer onverwachte situaties in een zwangerschap een medische opname vereisen. Vergroot je inzicht, deel ervaringen met 'christelijke' collega’s, en versterk je zorg met liefde en toewijding voor moeder en kind. Onmacht is een herkenbaar gevoel in dit werk—laten we samen ontdekken hoe we daarmee kunnen omgaan. Mis deze kans op persoonlijke en professionele groei niet!
De cursus preventie shakenbabysyndroom is bedoeld om kraamverzorgenden te helpen de juiste voorlichting aan ouders te geven om hun baby beter te begrijpen. Neem dan contact op met ons via relatiebeheer@augeo.nl of 0343-53 604
Alles wat je moet weten over teveel en te weinig moedermelk in de kraamweek
Wij krijgen regelmatig vragen van verloskundigen en van kraamverzorgenden met vragen rondom de melkproductie. Graag nemen we de tijd om jullie meer uit te leggen over deze problemen.
Net als in onze andere modules wordt ook in deze scholing aandacht besteed aan gehechtheid. Bij psychische en psychiatrische klachten bij de ouders komt de hechting namelijk onder druk te staan. Dit is erg belangrijk voor de ontwikkeling van de baby. Hoe beïnvloeden de klachten van de kraamvrouw de ontwikkeling van de baby? Wat kan de kraamverzorgende doen om het hechtingsproces tussen ouder en kind te ondersteunen?
Borstvoeding gaat niet alleen over fysieke processen, maar ook over emotionele processen. Wat gebeurt en fysiek en emotioneel als er sprake is van (rand)prematuriteit en dysmaturiteit? Welke factoren spelen mee? En hoe kan je daarmee omgaan in de kraamweek? In onze nascholing modules van de verplichte scholing 'verdieping borstvoeding' voor kraamzorg leer je over borstvoeding bij complicaties.
Het is niet eenvoudig om een gesprek te voeren in situaties waarbij stress en trauma's een grote rol spelen. In deze cursus legt kinder- en jeugdpsychiater Professor Adriaenssens uit hoe kennis over de werking van de hersenen kan helpen bij gesprekken over huiselijk geweld. Hij behandelt verschillende casussen en maakt gebruik van animaties en videobeelden.
Wil jij meerdere medewerkers scholen of je hele organisatie? Neem dan contact op met Augeo via relatiebeheer@augeo.nl of 0343-53 6040.
Leer hoe je kindermishandeling kunt signaleren en aanpakken. Leer o.a. welke vormen van huiselijk geweld er zijn en wat de gevolgen kunnen zijn.
Wil jij meerdere medewerkers scholen of je hele organisatie? Neem dan contact op met ons via relatiebeheer@augeo.nl of 0343-53 604