Deze cursus is verlopen

Driedaagse basistraining Een Taal Erbij

methodiek Een Taal Erbijinterne en externe werkelijkheid

De opleiding is bedoeld voor hulpverleners die in een therapeutische of begeleidende setting in de zorg werken en biedt basiskennis om met de methodiek Een Taal Erbij te gaan werken.

665
3-14 Punten
(Meerdaagse) Nascholing
Physical course - single

Prijzen

Regulier € 665
Inclusief : Handboek

Beroepen

Cliëntenvertrouwenspersonen WZD
13 Punten
Registerpl
Cliëntondersteuner
13 Punten
Registerpl
Geestelijk verzorger
3 Punten
SKGV
Gezinshuisouder
13 Punten
Registerpl
GGZ-agogen
13 Punten
Registerpl

Sprekers

Janneke Hendriks

Systemisch counselor en trainer

Pascale Cox

Systeemtherapeut en trainer
Omschrijving

De opleiding is bedoeld voor hulpverleners die in een therapeutische of begeleidende setting in de zorg werken en biedt basiskennis om met de methodiek Een Taal Erbij te gaan werken. Tijdens de eerste 2 dagen wordt de inhoud van de reeds bestaande tweedaagse basistraining behandeld. Dag 3 is een terugkomdag om de ervaringen met Een Taal Erbij in het werkveld terug te koppelen en de methodiek nog verder eigen te maken. Casuistiek inbreng maakt onderdeel uit van dag 3.


“Een taal erbij” richt zich op het visualiseren van de interne en externe werkelijkheid van de cliënt. Door middel van duplo-poppetjes en ander materiaal wordt het probleem van de cliënt verbeeld, de innerlijke dialoog zichtbaar gemaakt en op gang gebracht. Deelnemers leren Een Taal Erbij in te zetten in het gesprek.


Repertoire en grammatica van Een Taal Erbij komen aan de orde o.a. in thema’s zoals tegenoverdracht, het contextuele gedachtegoed, parentificatie, rouw en trauma, relaties, (v)echtscheiding, ontwikkelingsfasen van kinderen, oudertaken en gezinnen.

De Kontekst Gooise Meren

ady@dekontekstgooisemeren.nl
0645448223
15, Nieuwe Englaan, Bussum, 1404EA